avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente

Buna ziua. O cunostinta a fost implicata intr-o altercatie. In aceasta altercatie a fost agresat fizic si s-a aparat. Persoana cealalta a depus reclamatie pentru loviri si alte violente. Va rog sa imi comunicati care este procedura legala privind acordarea zilelor de ingrijiri medicale. Se merge la spital, apoi la IML cu documentele de la spital? Se pate reveni pentru a se cumula zile de ingrijiri medicale? Din cate stiu legistul acorda zilele de ingrijiri medicale si nu prea se practica cumularea acestora mai ales ca vorbim despre o simpla contuzie. Apoi paratul sufera de numeroase afectiuni medicale preexistente avand si un certificat de handicap, in plus in urma altercatiei avea glicemia 300 fiind diabetic deci aproape de coma diabetica, deci raportul de forte egale nu exista, reclamantul fiind si cu 30 de ani mai tanar. Eu cred ca reclamantul doreste sa traga foloase de pe urma acestei intamplari. Credeti ca se pot face "aranjamemte" la IML? Este de asemenea ciudat faptul ca politia l-a chemat pe parat apoi l-a amanat , ce poate reprezenta aceasta taraganare?
Se merge la spital, apoi la IML cu documentele de la spital?

Da. Sa isi faca si niste poze cu leziunile prezente.
Se poate reveni pentru a se cumula zile de ingrijiri medicale?

Da, daca raportat la leziunile retinute in prima expertiza apar date medicale noi, complicatii sau sechele, puteti solicita completarea sau modificarea.
Au fost martori la eveniment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am o intrebare in urma unui accident victima a fost diagnosticata la spital cu escoriatii gamba stanga si contuzie cu escoriatii genunchi drept ... (vezi toată discuția)
Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala pt. lovire xuser xuser In cat timp trebuie sa depun plangerea penala pt. lovire? Mentionez ca am stat 5 zile in spital, dupa care am mai primit 8 zile de la medicul legist. ... (vezi toată discuția)