avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chemare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chemare in judecata

buna ziua.acum o luna am facut cerere de chemare in judecata,azi am primit 2 citatii cu 2 termene...una este ptr luna aceasta cu mentiunea de a depune la dosar adeverinta de venit si sa declar persoanele aflate in intretinere si ce ajutoare am beneficiat in ultimele 12 luni (am facut cerere ptr avocat din oficiu ptr ca nu beneficiez de nici un venit momentan).

a 2-a citatie este ptr o data la sfarsitul lunii septembrie cu mentiunea de a preciza sumele solicitate sub sanctiunea suspendarii conform art 155/1 C. pr. civ.

sa inteleg ca primul termen este ptr a stabili daca pot benificia de avocat din oficiu si al 2-lea termen este de fapt inceputul procesului?

sau inceputul procesului este chiar la primul termen insa cu obligatia de a preciza sumele solicitate pana la urmatorul termen?

eu am solicitat restituirea garantiei,C.O. neefectuat... banii pe C.O. mi-au fost achitati,ramane problema garantiei..trebuie sa precizez o suma exacta? de asemenea doresc sa se plateasca si dobanda care este stabilita prin lege ptr garantiile retinute conform legii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 29 Iulie 2010
Daca ati depus cerere pentru ajutor public judiciar, aceasta cerere se solutioneaza in camera de consiliu la data comunicata, pe cand trebuie sa faceti dovada cu inscrisuri , ca nu aveti posibilitatile financiare.
Actiunea propriu-zisa in instanta se dezbate numai dupa plata taxei de timbru, sau in cazul dvs. dupa solutionarea cererii de ajutor public judiciar( pentru avocat din oficiu sau scutirea de plata taxei judiciare.)

Cu privire la actiune.... da, trebuie se precizati suma solicitata printr/o PRECIZARE A ACTIUNII , si capatul de cerere pentru plata dobanzii aferente. O faceti in scris si o depuneti ori inainte de termenul de judecata stabilit, ori in timpul sedintei, in sala de judecata cand se va striga cauza. Poate face acest lucru si avocatul care va fi numit in cauza, din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
ieri am avut primul termen in procesul legat de ce am scris mai sus si s-a intamplat ceva ciudat...

cand mi-a venit randul..grefiera zice..nu s-a indeplinit procedura legala cu paratul..in fine stiu ca asta inseamna ca nu s-a inmanat citatia...dupa care judecatoarea se uita pe dosar si vede ca este sters unde era termenul de pe 22..si zice ca nu este indeplinita procedura legala..eu ii spun ca am primit 2 citatii una inclusiv pe 22.07 si nu am mai primit nimic care sa ma anunte ca nu mai este valabil pe 22.si deci ce vina am eu...

ii inmanez declaratia fiscala prin care se confirma ca nu am venituri impozabile pe acest an..si imi zice ca imi da termen pe 30.09 cand aveam celalalt termen programat..la care eu intreb..pai si la celalalt termen se va amana automat..ptr ca neavand avocat si fiind si termenul limita ptr depunerea cererii de precizare a sumelor solicitate sub sanctiunea suspendarii conform art 155/1 C. pr. civ.
...riscam foarte mult..si ma intreaba pana la urma daca pe 09.09 e bine...

este normal ce s-a intamplat?cine putea sterge de pe dosar termenul la care eram programat..odata ce primisem citatie si eram si trecut pe tabelul de de ordine a sedintelor...

nu prea miroase bine ce s-a intamplat...
nu poate raspunde nimeni? cum se poate sa primesc citatie,sa fiu trecut pe afis la judecatorie...si cand imi vine randul sa zica judecatoarea ca nu sunt indeplinite conditiile legale ptr ca e stearsa data infatisarii din dosar...ca a ajuns din greseala la ea..si totusi de ce mia dat alt termen in septembrie daca nu erau indeplinite conditiile legale?la cine ma pot adresa sa imi dea explicatii asupra a ceea ce s-a intamplat?
lucian75 a scris:

nu poate raspunde nimeni? cum se poate sa primesc citatie,sa fiu trecut pe afis la judecatorie...si cand imi vine randul sa zica judecatoarea ca nu sunt indeplinite conditiile legale ptr ca e stearsa data infatisarii din dosar...ca a ajuns din greseala la ea..si totusi de ce mia dat alt termen in septembrie daca nu erau indeplinite conditiile legale?la cine ma pot adresa sa imi dea explicatii asupra a ceea ce s-a intamplat?


Mergeti la presedintele instantei si solicitati sa va explice care a fost cauza emiterii celor doua citatii .....
Pana la termenul de judecata din septembrie trebuie sa precizati instantei care este suma datorata de catre angajator - garantie plus dobinda aferenta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie larisaa larisaa in cat timp trebuie sa vina citatia de la tribunal dupa ce s-a depus dosarul de judecata? (vezi toată discuția)
Ce pot face în calitate de pârât pentru redeschiderea unui recurs suspendat potrivit art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã? Ioana_CRC Ioana_CRC Buna ziua. Am o intrebare legata de suspendarea unui recurs in care am calitatea de parat. Mai in amanunt am un testament care a fost contestat, am castigat ... (vezi toată discuția)
Cererea de disjungere de partaj safta ioana safta ioana Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este ... (vezi toată discuția)