avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura intracomunitara

buna ziua.as dori sfatul dvs in legatura cu o problema.tb sa fac o fact pt o firma din franta si nu stiu cum tb procedat de aceea am mai multe intrebari.
1.am inteles ca tb sa fac 2 fact -una interna si una externa.pe cea interna in lei si pe cea externa in valuta .dar pe cea externa de unde iau formularul si tb sa apara tva pe ea?iar pe cea interna apare sau nu tva?:(
2.tb sa am cont in valuta pt a putea primii banii respectivi?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 14:09, 8 Iulie 2010
1. faceti doar Factura externa; regula generala a TVA: este datorata in tara beneficiarului, deci veti scrie pe factura "taxare inversa" daca partenerul are cod fiscal valabil si operatiunea nu se incadreaza la exceptii.

2. trebuie sa aveti cont in valuta (desi Leul este convertibil si daca doriti puteti solicita plata in lei...)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Control rambursare tva maryette maryette Daca in perioada 2004-2005 ,pt anumite prestari de servicii de la p juridice nerezidente care se autofacturau,am facut taxare inversa 4426=4427 ,le-am prins in ... (vezi toată discuția)
Facturi emise de ue in ron cactusul cactusul Cum as putea inregistra bunurile (marfurile) achizitionate din UE in Ron? Pe factura scrie codul fiscal din tara respectiva (al reprezentantului firmei in ... (vezi toată discuția)