Intrebare: poate banca sa execute silit un apartament care nu apartine decat in proportie de 50% datornicului?
Situatia e urmatoarea:
Am fost coproprietar al unui apartament impreuna cu persoana x (in proportie 50%-50%). In 2008 x a murit, iar acum sunt coproprietar impreuna cu fiica lui x (mostenitoarea lui), in proporttie de 50%-50%.
X avea o datorie catre banca (un imprumut facut de pe card) de care nu a stiut nimeni. Cardul nu a fost inchis de nimeni din 2008 pana acum (nu am stiut nici eu nici mostenitoarea lui ca asa trebuie facut) si datoria nu a fost achitata, intre timp acumulandu-se si dobanzi + comisioane. Banca a trimis o instiintare acum o saptamana, moment in care am aflat si noi de datorie.
In urma discutiilor cu cei de la banca, mi s-a spus ca in cazul neplatii se va trece la executare silita. Evident nu imi doresc acest lucru, dar fiica lui pur si simplu nu vrea sa plateasca datoria si nu o interseaza daca va fi executata silit.
Mentionez ca nu am nici o relatie de rudenie cu decedatul si nici o obligatie de a achita eu datoriile in urma lui.
Pe mine ma intereseaza daca exista posibilitatea ca banca sa vanda prin executare silita apartamentul, impotriva vointei mele ca proprietar care nu am nici o datorie fata de banca, dandu-mi mie jumatate din contravaloare.
Mentionez ca celalalt proprietar nu are alte bunuri proprii, avand doar 18 ani, deci nu vad cum altfel si-ar putea recupera banca datoria.
Banca poate sa execute silit doar cota parte de 50% ce apartinea debitorului X adica mostenitoarea. Dar nu cred ca va fi cineva interesat sa achizitioaneze 50%. Puteti dumneavoastra sa mergeti sa licitati ca apartamentul sa va ramana.
Succesiune
giuliola
Buna ziua,
Dupa decesul sotului,fiica mea are dreptul la cota parte din apartamentul detinut in comun cu sotul ? Daca nu s-a facut succesiune,in cazul in ... (vezi toată discuția)
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)