avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit donatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

donatii

societatea mea vrea sa doneze haine intrucat societatea asta comercializeaza, vreau sa stiu in contabilitate cum ma scad daca nu exista un contract la baza?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:40, 8 Iulie 2010
Puteti face contract de sponsorizare.
Daca nu sunteti societate non-profit nu puteti dona, e interzis de lege.
Buna ziua .
Donatiile la legea contabila,parca se mai numesc acte de mecenat,si sunt admise, dar restrictiv la deducere, in sensul ca sunt limite maxime legale,care se pot deduce legal din impozitul pe profit.
Marius Bote .
Actele de mecenat presupun donatia in favoarea unui act de cultura ( arta etc.).
Daca doresc sa doneze imbracaminte singura varianta e sponsorizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari legale privind imposibilitatea efecturarii unei donatii de catre un srl ancristida ancristida Buna ziua, am o problema. Daca un SRL doreste sa vireze o suma de bani in contul unei persoane, in scopul efectuarii unei interventii medicale asupra sa, care ... (vezi toată discuția)
Donatii din vanzari WhiteAnge WhiteAnge Buna ziua, As dori sa stiu si eu, daca detin un magazin online si o persoana X cumpara un produs vandut de Y cu 10 lei, din T.V.A. se poate redirectiona un ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)