avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare de posesie , loviri , distrugere - sunt sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare de posesie , loviri , distrugere - sunt sau nu infractiuni faptele ?

Situatia sta in felul urmator :

La o licitatie a ANAF adjudecatarul declarat nu poate intra in posesia imobilului (garsoniera ) intrucat refuza vechiul proprietar sa elibereze de mobila si accesorii imobilul si sa predea cheile. Desi nu mai locuieste acolo.

Se face o plangere penala pentru tulburare de posesie.

Intre timp fiul proprietarului , in baza unui contract de comodat incheiat merge la garsoniera observa ca usa este intredeschisa si ca nu este nimeni acolo , in imobil se afla bunurile fostei proprietare care nu vroia sa elibereze de bunuri , sa descuie si sa predea cheia si acesta din proprie initiativa decide chemarea unei firme care sa inlocuiasca usa.

In timp ce se inlocuia usa fosta proprietara este anuntata de vecini si vine la fata locului cu inca 4 persoane de sex masculin si inceppe sa vocifereze si sa ameninte.

Imediat este chemata o patrula de politie prin 112 si aceasta consemneaza in procesul-verbal cele constatate.

pe timpul intocmirii procesului-verbal fostul proprietar si fiul noului proprietar se imping de 2 ori dar foarte timid si la sfarsit , dupa vreo 3 ore convin ca sa se incuie usa , cheia sa ramana la fiul noului proprietar pana la finalizarea contestatiei la executare introdusa de fostul pr.

la 24 de ore dupa acest fapt vechiul proprietar merge la politie si depune plangere pentru : tulburare de posesie , distrugere a usii imobilului desi aceasta fusese schimbata , loviri si violare de domiciliu.

Precizez ca usa este un bun imobil prin destinatie si apartine de drept noului proprietar-adjudecatarul.

considerati ca este legala si temeinica rezolutia procurorului de a incepe urmarirea penala pentru faptele expuse mai sus ? alte opinii si pareri plus jurisprudenta ar fi binevenite.
Cel mai recent răspuns: enghin_36508 , utilizator 16:09, 8 Iulie 2010
1. Ca locuieste sau nu locuieste acolo, inca e proprietatea sa, mai ales daca exista contestatie la executare depusa in termen legal si inca nesolutionata .
2. Daca usa era intredeschisa datorita unor nereguli (priciniuite de cine ?) la sistemele de inchidere, in urma unei cercetari poate fi retinuta infractiunea de distrugere sau violare de domiciliu
3. Daca usa a fost deschisa pentru ca nu se mai putea inchde, trebuia inlocuita sau reparata de cel care a distrus-o (pentru inlaturarea prejudiciului creat proprietarului (inca), sau de catre cel avea interesul sa-si inchida spatiul.
4. Daca in fata agentului constatator care intocmea procesul verbal au fost altercatii si bruscari, denota tensiunea nervoasa (violenta) si reaua credinta a ambilor. Principalul martor in derularea acestor violente verbale sau mai mult,,,, este chiar agentul de politie, care va face probabil un raport si se va lamuri cine pe cine a provocat.
Toate infractiunile enumerate de dvs. fac parte din cele care se solutioneaza in urma unui rechizitoriu, mai putin lovirea daca se incadreaza la cele,. in urma unei plangeri prealabile.

Usa este un bun mobil ( imobil este casa si terenul)
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
1. Ca locuieste sau nu locuieste acolo, inca e proprietatea sa, mai ales daca exista contestatie la executare depusa in termen legal si inca nesolutionata .


procesul-verbal de adjudecare nicidecum de licitatie fusese intocmit. Existenta unei contestatii la executare nu lipseste de puteri si valabilitate procesul-verbal.

usa este un bun imobil inainte de a se monta , dupa montaj este un bun imobil prin afectatiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare dupa adjudecare in procedura de executare silita Valeriu B. Valeriu B. Buna ziua, Am adjudecat un imobil-apartament in sector 4 Bucuresti, actul de adjudecare avand data de 01.09.2015. In actul de adjudecare, este ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau ce altceva? tigrutz tigrutz Va rog sa ma ajutati cu stabilirea incadrarii faptei pentru urmatoarea speta : Un imobil detinut in coproprietate de X, Y, Z, in urma decesului tatalui. X si ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)