avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ntrebare sa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ntrebare sa

...care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul in care un sa vrea sa vinda un imobil ce e prins in capitalul social...
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:42, 26 Iulie 2007
hotarare aga
contractul de v-c la notar, dupa ce faci rost de o caruta de acte, care de regula ( in Romania) au termene de eliberare cateva zile iar termen de valabilitate cateva ore asa ca succes!!
Actul constitutiv al firmei, hotararea aga certificat constatator de la orc sa fie actual (adica cel putin de 1-2 luni ) certificatul de inregistrare , actele de proprietate ale imob cum a fost el dobandit si copii de pe buletine. si daca imi spui un pret iti spun si taxele ce le ai de platit : vanzator-impozitul, cumparator onorariul notarial.
Nu va plafonati daca nu va plce pretul uniu notariat nu ramaneti la ei sunt o gramada.
...aurababy...pe mine ma intereseaza o opinie teoretica...problema e ca bunul e in capitalul social...el trebuie scos de acolo...deci se modifica actul constitutiv...se micsoreaza capitalul social...sunt multe implicatii...
Sau se inlocuieste capitalul social cu o suma echivalenta... :D
Trebuie o hotarare AGA buna, complexa... reactualizat act constit... nu e extraordinar...
Daca se micsoreaza cap soc cu val bunului (expetiza), sa nu scada sub minim.
Bunul dobandit de SA ca si aport la capitalul social se vinde exact ca si un alt bun dobandit in alt mod de catre societate. Nimeni si nimic nu impiedica societatea sa vanda imobilul respectiv. Daca expertiza imobilului, sau documentul prin care s-a stabilit valoarea lui, la momentul constituirii societatii este mai mare decat pretul cu care se vinde imobilul si daca prin asta este afectat capitalul social trebuie micsorat capitalul social, daca nu totul e ok.
Rolul capitalului social este de a fi obiectul tranzactiilor comerciale. Daca se venea cu 100 tone de grau ca si aport la capital ce se intampla cu acesta? ramanea sa putrezeasca? sau ar fi fost vandut?

Alte discuții în legătură

Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila -partaj bunuri comune Violeta Niculescu Violeta Niculescu Am o situatie juridica ce mi-e destul de neclara. In timpul casatoriei, s-a constituit un SRL cu 2 asociați, sotul detinand 70%, sotia 30. Desi s-a ... (vezi toată discuția)
Colegi de forum, va provoc siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] am doua probleme pentru dumneavoastra 1. brevet de inventie intrat in patrimoniul societatii prin aport la capitalul social se vinde. as dori de la ... (vezi toată discuția)