avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ntrebare sa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ntrebare sa

...care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul in care un sa vrea sa vinda un imobil ce e prins in capitalul social...
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:42, 26 Iulie 2007
Nu inteleg care e problema daca fiecare ramane la ideea lui. eu cred ca 2 si 3 presupun date pe care nu le stii din speta, si deci poate fi civila sau comerciala.
Nu inteleg, e parerea mea si mi-o sustin, la fel Carpenaru si nu vad motiv sa te conving pe tine ori pe altii. Nu vad nici de ce tii sa ai recunoasterea cuiva. Daca esti asa de sigur de parerea ta, bravo tie. Poate chiar ai dreptate, nu le stiu pe toate si mai gresesc si eu. Si am mai gresit. In acest caz, ca si in celelalte, as recunoaste daca as crede astfel. Doar ca nimic din cele scrise aici nu m-a facut sa-mi modific parerea.
Eu cred ca o astfel de vanzare poate fi civila, poate fi comerciala. Dar presupunerea e moartea avocatului imi zicea un maestru. Si nu vreau sa presupun ca as sti restul aspectelor vanzarii.
Si repet: nu a fost nici o luare peste picior, doar un exemplu...

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
"Constatand ca imobilul a fost dobandit de reclamanta care l-a inclus in fondul sau de comert, iar vanzatoarea a fost inregistrata in registrul comertului, criteriul in stabilirea naturii raportului juridic de drept material nu este obiectul materialal operatiunii sau al actelor juridice incheiate ci destinatia imobilului. Bazat pe acest criteriu, instanta a desis ca litigiul nascut in legatura cu un bun aportat la capitalul social al unei societati comerciale, sau destinat exploatarii in interes comercial, nu este de natura administrativa ci de natura comerciala, iar hotararea consiliului local nu produce efecte juridice fata de adevaratul proprietar si nu este opozabila societatii proprietare care poate revendica bunul fara a fi nevoita sa parcurga procedura prealabila la care s-a referit tribunalul."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila -partaj bunuri comune Violeta Niculescu Violeta Niculescu Am o situatie juridica ce mi-e destul de neclara. In timpul casatoriei, s-a constituit un SRL cu 2 asociați, sotul detinand 70%, sotia 30. Desi s-a ... (vezi toată discuția)
Colegi de forum, va provoc siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] am doua probleme pentru dumneavoastra 1. brevet de inventie intrat in patrimoniul societatii prin aport la capitalul social se vinde. as dori de la ... (vezi toată discuția)