avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ntrebare sa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ntrebare sa

...care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul in care un sa vrea sa vinda un imobil ce e prins in capitalul social...
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:42, 26 Iulie 2007
Si daca nu e vanzare comerciala ci... civila? Mie asa imi pare, sansele ca vanzarea sa fie comerciala sunt putine (1 activitate din toate cele reglementate de CAEN).
Nu inteleg ce vrei sa spui cu vanzarea civila ....
Toate vanzarile pe care le face o SC sunt comerciale. Capitalul social este circulant, iar ca sa circule trebuie sa fie obiectul tranzactiilor comerciale ...
Daca soc mea, la care am adus ca aport o cladire de birouri folosita pentru desfasurarea activitatii, are ca obiect de act consultanta... nu conteaza in ce domeniu... cum se poate ca vanzarea cladirii de birouri (poate pentru ca nu ne permiteam sa o intretinem, nu conteaza, oricum motivatii pur administrative) sa fie vanzare comerciala?
Ea este facuta de o soc com, dar nu in exercitarea obiectului ei de activitate. Si atunci, fiind doar un act de administrare al soc fara legatura cu domeniul activitatii comerciale, este o vanzare civila. Parerea mea.
Si totusi e o vanzare comerciala.
Pe acelasi principiu, adica tot comerciala este si vanzarea ocazionala a ambalajelor de hartie si carton rezultate din activitatea societatii catre centrele de colectare, desi societatea nu are ca obiect aceasta activitate.
Da, sau tin de dreptul familiei puteai sa-mi spui foarte bine... Esti indeajuns de amabil si jurist sa-mi dai si mie o faramita de argument legal?
Ca, daca ar fi sa spun ca tine, inseamna ca degeaba s-a agitat Carpenaru sa faca diferenta intre actele civile si comerciale incheiate de soc com, nu? Mai bine scria clar: toate soc com incheie doar acte comerciale. :O Cand colo, s-a chinuit saracul profesor sa diferentieze actele si faptele civile de cele comerciale... ca si cand n-a gasit solutia asta simpla si buna...

Alte discuții în legătură

Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila -partaj bunuri comune Violeta Niculescu Violeta Niculescu Am o situatie juridica ce mi-e destul de neclara. In timpul casatoriei, s-a constituit un SRL cu 2 asociați, sotul detinand 70%, sotia 30. Desi s-a ... (vezi toată discuția)
Colegi de forum, va provoc siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] am doua probleme pentru dumneavoastra 1. brevet de inventie intrat in patrimoniul societatii prin aport la capitalul social se vinde. as dori de la ... (vezi toată discuția)