am un dosar penal cercetat de parchet ,ajuns in instanta.cazul este de fals si uz de fals .am copiat dosarul si in urma cercetari mele am descoperit ca ofiterul de politie anchetator a omis sa puna acte in dosarsi sa anunte procurorul de caz acte ce apartin unei instituti ce constituie proba in dosar care dovedeste ca relatarea faptelor mele sunt corecte .
in acest moment dosarul se afla la TMB
Putetti solicita,daca sunteti implicat in vreun fel,procurorului care instrumenteaza cauza sa solicite de la politiei respectivele actel la care va referiti
De asemenea este posibil ca politia sa fi disjuns cauza,iar acele acte sa faca obiectul unui alt dosar de cercetare.
Trebuie verificata situatia si sub acest aspect.
Editata ulterior:
Sunt de acord cu cele aratate de distinsa d-na avocat,deoarece am avut impresia ca dosarul este inca in faza de urmarire penala
Cum dosarul se afla in fata instantei de judecata, nu aveti ce solicita procurorului in aceasta faza procesuala, ci instantei de judecata ii veti solicita fie emiterea unei adrese la institutia de la care provin acele acte pentru a le transmite instantei in acest dosar, mijloace de proba care le solicitati in aparare.
Acest procedeu l-am intalnit, mai rar, si in alte dosare. Este vorba fie de neglijenta, fie de intentie. Organul de urmarire penala este obligat a administra probe si in apararea si in acuzarea invinuitului/inculpatului.
Daca dv. aveti o copie a acelor acte, depuneti-le dv. la dosar. ;)
multumesc frumos pentru sfatul dat
da raspund ca am copii de pe actele implicate si este vorba de intentie .ma gindesc sa fac o sesizare si catre csm pentru neglijenta in servici avind in vedere ca acesta a luat la cunostinta de acele acte si sa facut ca nu le vede,iar in baza rezolutiei date tribunalul sa pronuntat pe buna dreptate fara a avea habar de acest fapt
Politist lenes
robertsega32
pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)