avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetarea/urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetarea/urmarirea penala

buna ,
vreau sa intreb care este perioada maximapt cercetare continuat de urmarirea penala?

Chiar daca exista un invinuit in dosar...cat timp poate fi tegiversat dosarul ?La timp ma refer la cercetarea penala +urmarirea penala.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:40, 3 Iunie 2010
nu exista un termen legal imperativ in acest sens. el depinde de complexitatea cauzei si cheful organelor de a instrumenta cauza.

daca vreti sa mariti viteza dosarului faceti plinegere la procurorul ierarhic superior celui care instrumenteaza dosarul, ulterior la CSM prin care va plingeti de lipsa de reactie a organelor. Insa este bine sa fiti sigur ca nu s-au efectuat acte de cercetare penala in acel dosar.
Nu exista un termen limita prevazut de lege in care sa fie incheiata urmarirea penala, insa aceasta se incheie de principiu prin prezentarea materialului de urmarire inculpatului si intocmirea actului de sesizare al instantei( rechizitoriul), aceasta bineinteles in cazurile in care se trimite inculpatul in judecata.
Dupa aceasta urmeaza cercetarea judecatoreasca cu fazele sale procesuale-fond, apel, recurs.
simonette12 a scris:

Nu exista un termen limita prevazut de lege in care sa fie incheiata urmarirea penala, insa aceasta se incheie de principiu prin prezentarea materialului de urmarire inculpatului si intocmirea actului de sesizare al instantei( rechizitoriul), aceasta bineinteles in cazurile in care se trimite inculpatul in judecata.
Dupa aceasta urmeaza cercetarea judecatoreasca cu fazele sale procesuale-fond, apel, recurs.

Multumesc de raspuns,am prins ideea.
Daca cei care dau raspunsuri pe forum ar fi asa de subiectivi ar fi ok si forumul si-ar atinge scopul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Procurorul intarzie solutionarea dosarului georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: in urma cu 2 ani l-am reclamat la politie pe un vecin pentru tulburare de posesie. Politia a stat 1 an sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere parchetului reluarea cercetarilor? dynsky dynsky am un dosar penal cercetat de parchet ,ajuns in instanta.cazul este de fals si uz de fals .am copiat dosarul si in urma cercetari mele am descoperit ca ... (vezi toată discuția)