avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... certificat medico-legal
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

certificat medico-legal

Se poate elibera un certificat medico-legal de catre INM-Bucuresti, in conditiile in care presupusa victima (are doar o zi de ingrijiri medicale in CML) este domiciliata in Brasov, iar incidentul s-a petrecut in Sinaia?
Se poate face contestatie la Comisia de Avizare a INML-Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:31, 8 Iulie 2010
Orice contestatie o puteti face la Comisia de Avizare a INML Bucuresti si apoi la Comisia Nationala de Avizare a aceleiasi institutii.
Certificatul medico-legal este valabil,indiferent de institutia medico-legala ,specializata de la care a fost obtinut
Si totusi ...avizarea o da aceasta comisie, numai la cererea organelor de urmarire penala sau a instantelor de judecata.
Poate o persoana fizica sa faca o asemenea cerere, mai ales ca priveste un certificat medico-legal care nu o priveste decat indirect....(ma gandesc ca-i raspund ceva de genul..."nu avem competenta necesara sa va dam astfel de informatii sau sa solutionam astfel de cereri").
Multumesc frumos :D
Se poate elibera si cu o zi daca este necesar. CML poate fi eliberat si fara a se acorda o zi ingrijiri medicale,descriind leziunile care sunt minore..dar precizand mecanismul si data poducerii,sau cu ingrijiri de la o zi....la mult peste 60.In mod normal daca n-are domiciliu de buc nu are ce cauta acolo .Se putea duce daca fapta de agresiune era in buc. , si cu adresa de la politie.. Altfel NU.
CML..se da de catre serviciul de meicina legala unde are domicilul...sau daca fapta se produce in alta parte...cu adresa de la anchetatorul din jud rspectiv. La cerere nu se da ,daca nu are domiciliu de bucuresti.
Asa stiam si eu Cristina (multumesc pt. confirmare).Doar la SML din judetul de domiciliu putea scoate CML. Ori in cazul de fata "victima"a scos acest certificat de la INML Bucuresti, in conditiile in care el are domiciliul in Brasov iar incidentul s-a petrecut la Sinaia.
Si aici venea intrebarea mea...pot sa cer Comisiei de Avizare din cadrul INML-Bucuresti, lamuriri despre acest aspect, imbracand forma unei contestatii si atasand copia acestui certificat medico-legal?
Inca o data multumesc frumos.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Mihaela Hornea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal-contestatie horni horni Expertiza efectuata de SML Ploiesti stabileste ca nr. de zile de in grijiri medicale-80-85. Contestatie facuta de inculpat la INML, care efectueaza raportul ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal cristi torcarescu cristi torcarescu Buna ziua numele meu e Iuliana si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare In cat timp se poate elibera un certificat medico legal in conditiile in care victima ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala falsa Mariana Ploiesti Mariana Ploiesti In anul 2006 am fost victima unui accident rutier ca pieton cand mi-a fost fracturat genuchiul stang si umarul stang (fractura peroneu cu articulatii distruse ... (vezi toată discuția)