In anul 2006 am fost victima unui accident rutier ca pieton cand mi-a fost fracturat genuchiul stang si umarul stang (fractura peroneu cu articulatii distruse si disjunctie acromio - claviculara grad patru)
doua rapoarte medico - legale efectuate in anul 2006 la 10 zile si respectiv 60 de zile de la data producerii accidentului stabilesc ca zile de ingrijiri medicale 45 si respectiv 90 de zile de ingrijiri medicale (conform actelor medicale depuse si consultului medico-legal) fara a constata leziuni degenerativ reumatismale preexistente accidentului. In martie 2011 (dupa 5 ani un nou raport medico-legal concluzioneaza ca am avut leziuni articulare degenerativ reumatismale preexistente, ca eram un teren bilogic premorbid si ca leziunile suferite cu ocazia accidentului nu pot fi puse pe seama accidentului. Mentionez ca nu am suferit niciodata de leziunile degerativ reumatismale articulare, mai ales inaintea producerii accidentului, acestea nefiind constate prin nici un act medical.
Ce pot sa fac in apararea mea?
Disjunctia acromio-claviculara grad 4 (ruperea articulatiilor umarului si desprinderea mainii din clavicula constituie infirmitate?
Dosarul in speta se afla pe rol, la Judecatoria Ploiesti. Ultima expertiza medico-legala solicitata de mine si admisa de instanta s-a efectuat la data de 28.03.2011, de catre SML Ploiesti si trimisa la insatanta pe 14.04.2011; obiectul expertizei fiind stabilirea la momentul actual a leziunilor cu care am ramas ca urmare a trumatismelor suferite prin accidentul rutier din 24.06.2006, si legatura de cauzalitate intre leziunile ramase si evenimentul rutier. Mentionez ca in timp ce examenul medico legal la 28.03.2011 a fost efectuat de catre un medic, raportul medico legal este intocmit de catre un alt medic care nu m-a consultat niciodata.
Aveti posibilitatea legala sa va adresati Comisiei de Avizare din cadrul INML Prof.Dr.Mina Minovici Bucuresti care trebuie sa se pronunte asupra rapoartelor de expertiza medico-legale efectuate.
Solicitati instantei sa se administreze aceasta proba.
Regulament de aplicare a dispozitiilor L.271/2004 PRIVIND FUNCTIONAREA INST.DE MEDICINA LEGALA.
Art. 44 – 1) Medicul legist care a eliberat un certificat medico-legal nu mai poate participa la redactarea unui raport de expertiza sau la efectuarea unei noi expertize medico-legale în acelasi caz.
Probabil din aceasta cauza, examenul si raportul , sunt semnate de 2 medici diferiti.Cred ca este bine sa va interesati direct, la IML.
Depuneti contestatie impotriva expertizei medico-legale nefavorabile dvs. Din ceea ce spuneti dvs. ca fara o diagnosticare completa s-a intocmit un raport....este tipic romanesc. va recomand sa nu ezitati ci dinpotriva, inarmati-va cu rabdare si perseverenta.