AS DORI SA IMI RASPUNDETI DACA E POSIBIL, CU PRIVIRE LA UN TEREN INTRAVILAN DE 15000MP PE CARE BUNICII L-AU AVUT IN POSESIE INAINTE DE COOPERATIVIZAREA AGRICULTURII. ACEST TEREN SE AFLA ACUM PE DOMENIUL PUBLIC AL PRIMARIEI. DUPA REVOLUTIE LI S-A DAT INAPOIAT SUPRAFATA DE TEREN RESPECTIVA, DAR IN ALTA LOCATIE, IN EXTRAVILAN. AS DORI SA STIU DACA SE POATE OBTINE TERENUL ACEL TEREN PE LOCATIA DIN INTRAVILAN, PRIN RAPORTARE LA PLANURILE CADASTRALE ALE ORASULUI SI SA SE RESTABILEASCA LIMITELE TERENULUI RESPECTIV PE VECHIUL AMPLASAMENT. CARE ESTE CALEA LEGALA PT A OBTINE TERENUL ?
Conform prevederilor constitutionale, proprietatea publica este inviolabila. Cu toate acestea, daca trecerea in proprietatea publica s-a facut in conditiile prevazute de legea reparatorie, in mod abuziv sau printr-o alta forma care poate determina anularea acelei treceri, atunci sansele exista. Consultati un avocat care sa vada detaliile concrete ale spetei dvs.
Succes!
probabil terenul in cauza prezinta utilitate publica si nu poate fi retrocedat decat prin echivalent.. solicitati in scris un raspuns de la primarie cu privire la utilitatea publica a terenului in cauza.. daca nu exista o astfel de utilitate, atunci, este normal sa vi se restituie in natura pe vechiul amplasament
Explicatia situatiei consta intr-un artificiu legislativ, care a lasat la indemana comisiilor locale de fond funciar decizia stabilirii amplasamentului terenurilor retrocedate. Chiar daca pare absurd, insasi legea 18/1991 stabileste ca la campie, reconstituirea dreptului de proprietate nu se face neaparat pe vechiul amplasament, ci pe sole stabilite de comisie. Ceea ce nu inteleg eu este cum au putut retroceda teren extravilan, daca a fost preluat intravilan (exista o diferenta clara de valoare).
Daca terenul este proprietate publica, nu poate fi retrocedat, uzucapat, cumparat, etc. Nu stiu daca in cazul unui proces veti dobandi vechiul amplasament, dar cred ca este mult mai probabil sa obtineti despagubiri pentru diferenta de valoare de la intravilan la extravilan (stabilita in urma unei expertize).
Retrocedare teren "cu cantec"
Parintii mei au avut 6 ha de teren. In urma retrocedarii, ne-au fost eliberat titlu de proprietate pentru suprafata de 4, 93 ha, din care 3,93 pe vechiul ... (vezi toată discuția)