avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea chiriasului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea chiriasului

Buna dimineata,
Am 2 fete in gazda.Pe timp de vara ne-au anuntat ca vor sa plece acasa timp de 2 luni de zile pentru a ii scuti pe parinti de anumite cheltuieli suplimentare.Le-am informat sa stea linistete ca o sa mai mergem noi sa verificam garsoniera,dat fiind faptul ca in ultima sapt au avut mici probleme cu lumina si cu apa calda.Ele au reactionat foarte ciudat si mi-au invocat aceasta lege a chiriasului prin care proprietarul nu are voie sa isi verifice garsoniera decat in prezenta chiriasului.Mie mi s-a parut putin ciudat,mai ales cum au pus problema si am tras concluzia ca e posibil sa ne fi spus acest lucru deoarece ele vor sa stea in Bucuresti pe timp de vara si vor sa plateasca mai putin.Sfatuiti-ma va rog frumos daca am gresit si daca exista aceasta lege a chiriasului care este acel articol de lege,pentru ca eu am cautat pe internet- pe google-si nu am gasit legea cu acest articol prevazut in ea.Va rog mult daca imi puteti trimite mail pe raluca17_2001@yahoo.com.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:17, 9 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Este foarte bine sa studiati ceea ce s-a publicat mai sus si apoi sa vedeti daca ati facut un contract de inchiriere conform legii si daca ati prevazut acolo si posibilitatea de scoatere de la cheltuieli sau neplata chiriei pentru perioada cat nu se locueste in apartament.
Apoi, daca vreti sa verificati daca locuesc acolo sau nu pe perioada vacantei apelati la vecini, la administrator si este imposibil sa nu aflati adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia ma pune sa platesc o data la 3 luni 1 pers la intretinere arimed arimed Buna ziua, As dori si eu un ajutor juridic din partea dumneavoastra. Am o garsoniera unde nu a locuit nimeni vara aceasta, nefigurand nimeni la ... (vezi toată discuția)
Conflict cu administratorul blocului cu privire la persoane plecate dar pt care trebuie sa platesc iliecraciu76 iliecraciu76 tatal si sora mea sunt plecati din tara de mult timp vin acasa 1 data sau de 2 ori pe an este legal sa mi se ia bani si pentru ei cu toate ca ei nu sunt ... (vezi toată discuția)
Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a ... anonim_71 anonim_71 Un locatar a facut cerere la administratia blocului pentru a fi scutit de la plata intretinerii pe o perioada nedeterminata ,pe motiv ca pleaca din ... (vezi toată discuția)