avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire sau revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire sau revendicare

parintii mei detin un teren de 375mp cu deschidere la strada de 12m.acest teren a fost cumparat acum 40 ani pe baza de chitanta.au platit toate impozitele la stat in fiecare an iar dupa revolutie dupa 30 ani a dobindit titlul de propietate prin hotarire judecatoreasca nu stiu nr legi.cind au cumparat terenul fostul propietar mai avea un teren dar care nu avea iesire la strada si atunci i sa lasat linga vecinul din stinga 1m pe lungime de 15m ca sa intre la terenul lui.toate aceste detalii sint specificate in hotarirea judecatoreasca.problema a aparut cind a trebuit sa facem cadastru.sa masurat totul ok dar cind sa dus la oficiul de cadastru acolo au gasit ca de fapt acel 1m era acum 2m.ce sa intimplat:fostul propietar care detinea terenul care avea iesire la strada 1m la vindut dar probabil nu stiu ca sal poata vinde in loc de 1m cit avea dreptul a vindut 2m(1m la luat din terenul parintilor mei)iam intrebat pe cei de la oficiu cum de a fost posibil asa ceva (dar cred ca si ei sint implicati) si au dat din umeri si ca acum trebuie o hotarire judecatoreasca.intrebarea mea este:pe cine dau in judecata pe fostul propietar pe noul propitar pe oficiul cadastrului si cum se cheama actiunea granituire sau revendicare.mentionez ca nu stiu adresele nici fostului nici noului propietar.ce trebuie efectiv sa fac.multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 11:03, 9 Iulie 2010
Trebuie sa il actionati in judecata pe noul proprietar, care il va putea chema in garantie pe vechiul proprietar, cu o actiune in revendicare.Ca sa nu fiti nevoiti sa mai deschideti inca odata proces solicitati si modificarea cartii funciare chemand in judecata si OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare de propietate remi mihai remi mihai Buna ziua am o intrebare si va rog sa-mi dati un sfat.Acum 15 ani am facut casa langa parintii mei mama si sotul ei, ca eu eram din alta relatie am o suprafata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema și as vrea sa va întreb ce pot face ... Nanam1965 Nanam1965 Buna ziua! Am o problema și as vrea sa va întreb ce pot face in aceasta situație:- Mai exact -părinții mei au cumpărat un teren înainte de revoluție ... (vezi toată discuția)
Vecinul demoleaza gardul.va rog sa ma ajutati. Maria161 Maria161 Buna ziua.Am o problema mai dificila.Acum doi ani am primit de la parinti un teren pe care am inceput sa construim.In vecinatatea noastra din stanga uitandu-ne ... (vezi toată discuția)