avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... v/c fara contract cu banii dati si procura in schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

v/c fara contract cu banii dati si procura in schimb

nu stiu dar mi separe aiurea! eu achit pretul terenului si primesc in schimb o procura pentru efectuare demersurilor necesare vanzarii (cadastru , intabulare etc...) ce garantii am eu? am dat banii..... nu tu notare in cf pentru ca inca nu este intabulat...nu tu garantie de a nu revoca procura..... nu siguranta primirii sumei de bani achitate inapoi?
Sugestii???
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 00:29, 19 Iulie 2007
fa un antecontract de v/c in care prevezi toate aceste lucruri si precizezi ca daca in termen de.....nu se realizeaza intabularea si pe numele tau...vei primi inapoi banii cheltuiti pana atunci si cei achitati pe antecontract....
Corect, se va face insa .......... vezi acelasi subiect la sectiunea "societati comerciale" ........l-am postat de doua ori din disperare
Nu stiu cum ai dat banii fara nimic aproape la schimb.
Oricum, daca faci antecontract v-c asa cum ti s-a spus mai sus si tu nu termini cadastrul pana la scadenta... #-o din vina ta se reziliaza vanzarea!!! Si atunci te adresezi proprietarilor sa-ti dea macar banii inapoi, ei ii pun intr-un cont, il poprsc aproape imediat si... iti cer tie, ca procurator, despagubiri acei bani! :(
Trebuie sa vaa un jurist actele, sa vedeti ce se poate face, macar antecontractul sa fie k.
Imediat dupa antecontract noteaza promisiunea la Primaria, taxe si impozite. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

V/c fara contract cu banii dati si procura in schimb agenda agenda Nu stiu dar mi se para aiurea! eu achit pretul vanzarii si primesc in schimb o procura pentru a interprinde toate demersurile necesare vanzarii (cadastru, ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare de la fostul proprietar bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, In urma cu 6 ani am achizitionat un apartament. Fostii proprietari au facut cadastru si intabularea atunci. Acum doresc sa vand apartamentul si ... (vezi toată discuția)