avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale v/c fara contract cu banii dati si procura in schimb
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

v/c fara contract cu banii dati si procura in schimb

Nu stiu dar mi se para aiurea! eu achit pretul vanzarii si primesc in schimb o procura pentru a interprinde toate demersurile necesare vanzarii (cadastru, intabulare etc......) ce garantii am eu? am dat banii si???? Teren nu am, notare in cf nu am pt ca nu este intabulat , garantie ca nu revoca procura nu am?

Orice ce sugestii bazate pe experienta???

VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 01:20, 19 Iulie 2007
Mai intai faci un contract(sau macar un antecontract) in care specifici faptul ca ai dat o parte din suma sau intreaga suma.Si nu inteleg de ce tu, ca si cumparator te ocupi de toate( CF, cadastru...), cheltuielile acestea la suporta in mod normal vanzatorul.
Le poti suporta si tu, dar fa referire despre acestea in actul pe care il inchei, chiar un act sub semnatura privata,pentru inceput.
Da mai multe detalii.
Da o sa se semneze un antecontract in care se va stipula faptul ca plata a fost efectuata in totalitate. De asemenea se vor stipula o multime de alte clauze si declaratii ale vanzatorilor, insa pana la urma banii au fost achitati iar vanzatorii pleaca cu mana goala .. adica cu un antecontract ce nu poate fi notat si cu o procura care poate fi revocata oricand....
Nici o siguranta referitor la restituirea banilor si nici macar cu privire la faptul ca nu s-au mai dat astfel de procuri altor persoane
in antecontract se va stipula un termen in care partile se obliga sa se prezinte la notar ptr. perfectarea contractului, sub sanctiunea ca in cazul neprezentarii vanzatorul va restitui dublul sumei pe care cumparatorul a platit-o.
pai in mod normal, insa "acesti" X-( vanzatori primesc toti banii la incheierea antecontractului, dau procura cumparatorilor SI NU MAI VOR SA AUDA DE ACESTIA DIN URMA! Astfel: cumparatorii vor incheia in final (dupa intabulare) un contract de vanzare cumparare cu vanzatorii reprezentati de CUMPARATORI in baza minunatei procuri!!!!

Dar nu am siguranta ca voi primi banii .. nici nu indraznesc sa ma gandesc la dublu.....
De exemplu: (ca mintea mea intortocheata.....) Vanzatorii primesc banii..... ii cheltuie..... si inainte de a reusi eu, intabuleaza terenul vreun tert in baza unei alte procuri minunate. Apelez la instanta si solicit restituirea + dublu + inselaciunea sau mai stiu eu care o fi situatia, ca anularea cvc tertului nu am cum......
Pana la urma am dat banii si nu m-am ales cu nimic.
Am mai spus si dincolo, fa antecontractul, chiar sub semnatura privata, apoi noteaza-l la Primarie. SE POATE TOTUSI UNDEVA! Si nu se vinde fara certificat fiscal, chiar daca se intampla cumparatorul acela isi asuma riscul notarii facute de dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

V/c fara contract cu banii dati si procura in schimb agenda agenda nu stiu dar mi separe aiurea! eu achit pretul terenului si primesc in schimb o procura pentru efectuare demersurilor necesare vanzarii (cadastru , intabulare ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate loredana24 loredana24 Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)