avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent- Decizie pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent- Decizie pensie

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Suntem in situatia de a face restructurari la o primarie. Am avut depuse 4 dosare de pensionare si ieri au iesit deciziile, 3 pensii anticipate partial si 1 pensie de varsta.
Daca le inceteaza contractul pensionare atunci nu va mai fii nevoie de restructurari.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura in cazul acestor decizii.
Li se poate face incetarea imediat dupa iesirea deciziilor de pensie, indiferent daca e de varsta sau anticipat partial?
Am inteles ca la pensie de varsta trebuie facuta incetarea imediat.
Va multuesc si astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 14:41, 12 Iulie 2010
Buna ziua !
La pensionarea pt limita de varsta si stagiu complet de cotizare decizia de incetare de drept a CIM se face de angajator in termen de 5 zile lucratoare de la indeplinirea conditiilor si se comunica persoanei respective in termen de 5 zile de la emitere .
In cazul pensionarii anticipate se asteapta decizia de pensionare data la care inceteaza CIM .
Daca persoana care are decizie de pensie anticipata partial este functionar public care este articolul conform caruia i se face incetarea?
art. 98 alin d) 1) lit. d Legea 188/1999 , r2 ." la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala ori invaliditate a functionarului public, potrivit legii "
Daca unui angajat i-a iesit decizia de pensie anticipata partial in timp ce el este in concediu, cum procedez? Ca trebuie facuta incetarea cand primesti decizia de pensie.
Acolo unde legea speciala nu face referire , se plica prevederile codului muncii . Astfel , conform art. 60 Codul muncii , concedierea nu poate fi dispusa " pe durata efectuării concediului de odihnă" (litera i ) . Insa in acest caz nu suntem in prezenta unei concedieri , ci in prezenta constatarii unei stari de fapt , a incetarii raportului de serviciu , motiv pentru care , parerea mea este ca se poate dispune / emite decizia de constatare a incetarii de drept a raportului de munca si in perioada in care functionarul public este in CO , urmand ca pentru zilele de CO neefectuat sa primeasca contravaloarea in bani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale nicusan nicusan Casa de Pensii trimite unitatii adresa prin care comunica emiterea deciziei de pensionare anticipata partiala.Unitatea ia cunostinta de aceasta , sa zicem la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)