ionescu.cristina a scris:
Buna ziua,
Am facut o plangere penala impotriva sotului cu care ma aflu in divort pentru furtul unor bunuri proprietate comune dai in mod special pentru furtul pasaportului .
Politistul unde m-am adresat l-a cautat la adresa indicata de mine, si mi-a spus ca sotul meu a recunoscut ca pasaportul este la el si ca mi-l va da.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Chiar daca imi restituie bunurile si pasaportul, eu nu vreau sa ma impac cu el.
In acest caz, va mai fi cercetat pentru furt?
Intreb aceasta, deoarece politistul ma obliga sa renunt la plangere din moment ce mi-a dat pasaportul.
Va multumesc si astept raspuns urgent, daca se poate, pentru a stii ce sa-i raspund politistului care se ocupa de caz.
Veti retrage plangere penala prealabila , numai daca veti dori , indiferend de recuperarea bunului sustras.
Odata ce va veti exprima vointa in acest sens , nu veti mai putea reveni asupra acesteia.(pana la ramanerea definitiva a hotararii, chiar in apel sau recurs , aveti acest drept ).
Asupra bunurilor ce sunt produsul infractiunii se va dispune
consfiscarea speciala , masura de siguranta, dispusa in vederea restabilirii ordinii de drept perturbuate prin conduita infractionala a sotului dumneavoastra.
Inscrisurile ( plangerea penala prealabila , precum si orice alte inscrisuri intocmite de catre de agentii de politie ) pot fi folosite ca mijloace de proba in procesul privind desfacerea casatoriei prin divort, incat sa fie retinuta
culpa exculsiva a sotului parat, pentru degradarea relatiei maritale.
Succes.;)