avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligat la demisie sau trimis in alt oras
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligat la demisie sau trimis in alt oras

In primul rand buna ziua!As dori sa spun pe scurt povestea mea legata de actualul job,voi fi foarte pe scurt si la obiect..lucrez la o firma de vanzari de aprox 2 ani de zile,pana acum 2 luni totul a fost OK fara nici un fel de probleme.Acum 2 luni am avut inventarul magazinului care se face de 2 ori pe an..rezultatul a fost unul incredibil,un minus imens (cca 3 miliarde).In acea luna(Mai)toti angajatii au avut ore suplimentare care nu au fost platite,plus ca au fost si 3 zile care se considera libere de stat(1 Mai,23-24 Mai)..eu am avut aprox 50 de ore suplimentare de care noul director de magazin nici nu a vrut sa auda,adica sa-mi dea libere cum ar fi fost normal,sau sa mi le plateasca!Dupa acest inventar directorul de magazin a fost schimbat cu altul care a venit de la un alt magazin din tara,insa provizoriu pana angajau pe altcineva!In schimb nici un angajat nu a fost schimbat..Acum 2 zile,sefilor de departamente(printre care si eu) + casierelor ni sa spus sa ne dam demisiile deoarece firma si`a pierdut increderea in noi..noi le`am raspuns ca nu ne dam demisia deoarece noi nu am facut nimic rau asa cum cred ei(adica suspiciune de furt) si daca vor sa ne despartim,sa ne dea ei afara..La discutia care am avut`o cu ei ne`au spus ca daca nu o sa ne dam demisiile vom avea de suferit,si au batut un apropo "pe cale judecatoreasca".cam asta ar fi povestea..acum as avea unele intrebari la care as dori niste raspunsuri..
1.Ne poate da in judecata pentru acest minus?in fisa postului scrie "Disponibilitatea marfii"..este acelasi lucru cu responsabilitatea?
2.As putea sa le fac rau daca m`as duce la ITM sa fac o plangere pt acele ore suplimentare si pt zilele considerate libere?
3.In programul pe luna iunie am avut doar 4 zile libere..as putea sa reclam la ITM?(deoarece regula de 40 de ore pe sapt a fost incalcata,in loc de 40 au fost 45)
4.Ma poate trimite in alt oras sa lucrez fara aprobarea mea?
5.Ce m-ati sfatui sa fac?Sa`mi dau demisia sau sa astept sa vad ce fac ei?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marius_robert89 , utilizator 12:52, 9 Iulie 2010
Puteti face plangere la ITM
Va poate detasa motivat
Nu va poate obliga nimeni sa ve dati demisia
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cateva luni directorul de vanzari al supermarket-ului in care lucrez duce o politica de 'ejectare' a angajatilor vechi xmy_miha xmy_miha 'ejectare' e un jargon urat dar si mai urata e situatia cu care se confrunta angajatii. Totul a inceput in luna octombrie cand sa deschis un nou supermarket. ... (vezi toată discuția)
Demisie aprobata fara plata salariului iraira iraira Mi-am dat demisia dupa ce am dat un preaviz de 2 saptamani de la magazinul unde am lucrat ca vanzatoare pe un salariu de 650 net fara zile libere fara zile de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara gabi23_69 gabi23_69 lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din ... (vezi toată discuția)