avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot cere daune morale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot cere daune morale?

Buna ziua,
In 3.06.2010 am fost concedita abuziv de la SC ANGHEL NG Galati.Dupa ce am primit decizia de concediere, fara preaviz, cu toate ca ei au metionat ca mi lau adus la cunostinta am fost la tribunal si am depus o plangere.Mi-au dat termende judecata 28 octombrie, cam tarziu zic eu.Eu dupa concediere nu mi-am primit tot salariul si nici banii pe concediu.Din cate am citit pe internet am vazut ca in instanta se va anula concediere si mi se va face reancadrarea in munca, dar intrebarea mea este daca pot cere daune morale in instanta si cum se face asta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 19:42, 9 Iulie 2010
Doar daunele materiale se dau in instantele din Romania, puteti fi concediata de mai multe ori, poate angajatorul sa va ingradeasca dreptul la munca, in instanta tot nu se acorda daunele morale, trebuie demonstrata legatura de cauzalitate intre fapta ilicita a angajatorului si prejudiciul dvs care este greu sa-l demonstrati cu inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale costel58 costel58 As dori sa stiu daca pentru a se acoda daune morale intr-un conflict de munca este necesar ca acestea sa fie precizate in contractul individual/colectiv de ... (vezi toată discuția)
Pot cere daune morale? ciolobocul ciolobocul buna.sint in proces pe fond inca si daca in cererile de plata a orelor suplimentare pot cere si daune morale ?am contestat si decizia de concediere.si alte ... (vezi toată discuția)
Daune morale conelia anghel conelia anghel Buna seara Se pot cere daune morale daca in cadrul raporturilor de munca se incalca principiile: 1.[b]libertatii muncii [/b], garantat de ... (vezi toată discuția)