avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs pensie de intretinere minor 16,5%
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs pensie de intretinere minor 16,5%

Buna ziua,
sunt divortata,am o fetita de 9 ani,fostul meu sot s-a recasatorit si are un baietel din aceasta casatorie,m-a chemat in judecara ptr diminuarea pensiei de intretinere,a fost acceptata reducerea cu un cuantum d 16%,am facur recurs pentru un cuantum de 16,5% cum este legal care s-a admis,spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez incontinuare sa fiu sigura ca o sa-i trimita pensia fetitei corect:-trebuie sa trimit eu hotararea de la tribumal la firma unde lucreaza?(nu sunt sigura ca el o va prezenta la serviciu)
multumesc astept raspuns
Buna ziua,
art. 453. alin 2 C.proc civ ,
pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubire pentru repararea pagubelor cauzate prin moartea sau vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie potrivit legii.
sa inteleg ca instata ii va trimite la firma unde lucreaza aceasta instiintare?
stiu ca si-a schimbat locul de munca si ca el nu s-a presentat pentru acest recurs...si nu i sa cerut nici un act referitor la locul de munca....
aaalinaaa a scris:

,spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez incontinuare sa fiu sigura ca o sa-i trimita pensia fetitei corect:-trebuie sa trimit eu hotararea de la tribumal la firma unde lucreaza?(nu sunt sigura ca el o va prezenta la serviciu)
multumesc astept raspuns

Dupa pronuntarea hotararii, aceasta se comunica partilor, iar pentru ca e vorba de pensie de intretinere,care trebuie platita fd debitor(tatal) din salariu, in procentul stabilit , instanta emite unitatii la care lucreaza sotul ORDIN DE POPRIRE , in care se va indica data de la care incepe plata, pana la zi, apoi in continuare... in procentul stabilit. NU e nevoie de sentinta. In acel ordin sunt mentiuonate numarul sentintei si ce s-a hotarat.
am inteles....asa am denumit-o eu "sentinta"(nu ma pricep) de unde stie istanta unde sa trimita ordinul de poprire atata timp cat el si-a shimbat serviciul si nu i s-a cerul nici un document din care sa reiasa care este locul actual de munca...
aaalinaaa a scris:

sa inteleg ca instata ii va trimite la firma unde lucreaza aceasta instiintare?
stiu ca si-a schimbat locul de munca si ca el nu s-a presentat pentru acest recurs...si nu i sa cerut nici un act referitor la locul de munca....

La dosar a existat adeverinta de venituri de la locul de munca, unde a lucrat. Acolo se trimite de instanta acea ordonanta de poprire, p care se mai scrie si faptul ca daca debitoirul isi schimba locul de munca, prin transfer, se trimite ordonanta la noul loc de munca, sau se instiinteaza instanta.
Pentru linistea dvs. puteti cere la arhiva, indicand numarul dosarului si veti vedea copia ordonantei care a fost emisa de instanta, sa stiti unde a fost trimisa ordonanta de poprire, la noul sau la vechiul loc de munca.

Sentinta, hotarare, decizie.. este cam acelasi lucru... exprima hotararea instantei, solutionarea cauzei
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Adresa poprire?! nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)