avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie

Buna ziua!
Am depus o reclamatie la politie in ziua de 24.06.2010 si nu mai stiu nimic, a ramas ca ma suna ei.
In speta este vorba despre faptul ca la data de 14.06.2010, am cumparat un apartament cu drept de folosinta din acea data.Am convenit,verbal cu fostii proprietari sa-i mai las cca 4-5 zile ca sa-si care mobila din apartament.Nu mai locuia nimeni acolo de cca 1an jumate.Toate bune si frumoase pana in ziua de 24.06, cand am observat ca tatal acestuia nu cara doar mobila ci si prizele,lustrele,boilerele,ac-ul cu toate ca noi convenisem sa ia doar mobila si in contract era specificat ca apartamentul varamane asa cum a fost constatat de cumparatori, cu instalatiile si dotarile aferente existente si functionale.
In momentul acela am chemat politia si tatal fostului proprietar a apucat sa ia toata mobila, prizele si lustrele.Nu am vrut sa mai continui scandalul,gandindu-ma ca le voi cumpara in timp.Insa, dupa cca 30 de minute, in momentul cand mobila se lua din casa a venit fostul proprietar care a intrat in casa, desi nu l-am primit, i-am spus sa iasa afara ca nu ma are ce cauta, m-a impins, lovit, strans de gat.Eu am cazut jos unde mi-a mai dat un picior.Norocul meu a fost ca era un prieten in casa si impreuna cu tatal fostului proprietar l-au tinut ca altfel nu stiu ce iesea.Si sa nu uit, m-a injurat si amenintat ca voi afla cine este el.Am sunat la 112 si in acel moment a fugit pe scari.
Intrebarea este pentru ce infractiuni poate fi cercetata persoana in cauza si cat dureaza dosarul?Mentionez ca prietenul meu nu a fost inca audiat.Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
maryo81_cta, utilizator
Cel mai recent răspuns: maryo81_cta , utilizator 20:08, 2 Septembrie 2011
Atunci e infractiunea de loviri si alte violente. Si infractiunea de amenintare.
Nu exista termen pt declaratii, martorii vor fi chemati in cateva luni si totul probabil va mai dura un an - un an jumate.
adutescu a scris:

Atunci e infractiunea de loviri si alte violente. Si infractiunea de amenintare.
Nu exista termen pt declaratii, martorii vor fi chemati in cateva luni si totul probabil va mai dura un an - un an jumate.

Asa ma gandeam si eu.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
@maryo81 mobila ci si prizele,lustrele,boilerele,ac-ul cu toate ca noi convenisem sa ia doar mobila si in contract era specificat ca apartamentul varamane asa cum a fost constatat de cumparatori, cu instalatiile si dotarile aferente existente si functionale.
In momentul acela am chemat politia si tatal fostului proprietar a apucat sa ia toata mobila, prizele si lustrele.Nu am vrut sa mai continui scandalul,gandindu-ma ca le voi cumpara in timp.Insa, dupa cca 30 de minute, in momentul cand mobila se lua din casa a venit fostul......


domnule,va luat ceva din casa sau nu?
Daca printr-un contract scris acele bunuri trebuiau lasate in locuinta,puteti formula plangere penala si pentru infractiunea de furt,in afara celor mentionate mai sus.
Daca toate datele de mai sus se regasesc in plangerea penala, organele de cercetare vor incadra faptele corespunzator.

Alte discuții în legătură

Talharie Irina Havirneanu Irina Havirneanu un cetatean x este agresat in plina noapte, i se fura telefonul mobil ..se ajunge in tribunal in care cetateanul x este martor.agresorii sunt acuzati de ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente - plangere penala dalv dalv Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am ... (vezi toată discuția)
Talharie sau abuz de incredere ? latosu latosu Buna seara avocatnet.ro . Am si eu nevoie de niste opinii . Intai va voi povestii pe scurt. Intr-o anumita seara am iesit cu un prieten, care la randul lui a ... (vezi toată discuția)