avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASA DE ASIGURARI DE SANATATE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASA DE ASIGURARI DE SANATATE

BUNA ZIUA
SUNT INTR-O MARE DILEMA, SI NU MAI INTELEG NIMIC!
AM PRIMIT DE LA CAS, PRIN POSTA ASTAZI 09.07.2010 UN EXECUTORIU UNDE IMI SPUNE CA AM DE PLATA LA EI O SUMA DESTUL DE CONSISTENTA, ACEASTA SUMA ESTE CU MAJORARI DIN 2007 DE CAND AM INFIINTAT UN SRL LA CARE NU AM NICI UN ANGAJAT, SI TOTUS AM DE PLATA LA ASIGURARI DE SANATATE.

INTREBAREA MEA ESTE: TREBUIE SA PLATESC ACEASTA SUMA?SI DE CE NU AM FOST INSTIINTATA LA SFARSITUL PRIMULUI AN, DE CE A TREBUIT SA TREACA 4 ANI SA MA INSTIINTEZE, SA MAI PLATESC SI MAJORARI?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 16:55, 10 Iulie 2010
In momentul in care ati infiintat un SRL aveati niste obligatii de plata la contributiile de asigurari sociale de sanatate ca persoana juridica.Nu conteaza ca nu aveti niciun salariat.Odata intrat in baza de date, obligatiile de plata au curs,adaugandu/se in timp penalitati si dobanzi care cred ca depasesc dtaoria initiala.
Ati primit o somatie de plata,dupa care urmeaza procedura de executare silita.
Mergeti la Casa de asigurari care v-a trimis somatia si cereri sa va dea detalii de unde vin sumele respective si poate lamuriti situatia.In cazul in care procedura de executare silita a inceput, va recomand sa platiti o mica suma pt a suspenda procedura,pentru a castiga timp sa solutionati intr-un fel situatia.
Din pacare,astea sunt legile in Romania. Stim noi cui sa multumim!
Cititi umatorul ordin din site/ul de mai jos
[ link extern ]
ORDINUL CNAS 617/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass - obligatorie? serban sorel serban sorel avem un IF din 2005 si ne asigura un venit de sub un salariu minim pe economie la doi adulti de 53 de ani ,42 de ani si un copil de 8 ani.Am primit o ... (vezi toată discuția)
Sunt cadru didactic activ si prestez si servicii de meditator. trebuie sa platesc cass? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Sunt cadru didactic activ,angajat, iar la unitatea scolara mi se opresc toate datoriile pe care trebuie sa le onorez eu catre stat,pe statul de ... (vezi toată discuția)
Plata cass la pensionari pentru pfa aossic aossic Tatal meu este pensionar si are deschis un PFA ca instalator. Pensia pana acum un an era de 1000 RON, iar din 2009 este 1100 RON. Pe PFA castiga maxim 500 RON ... (vezi toată discuția)