avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investire cu formula executorie

Buna ziua. Va rog sa sa ajutati cu urmatoarea problema. Am vazut ca pe site-ul judecatoriei se pot vedea detalii despre dosare. Daca in data de 30.06.2010 apare inregistrata investire cu formula executorie , asta inseamna ca nu s-a depus recurs? Daca ar fi fost depus recurs, banuiesc ca ar fi trebuit sa apara mentionat in acelasi dosar, nu?
Intreb asta deoarece avocata mea mi-a comunicat ca paratul nu a depus recurs in timp util. Ulterior, el m-a anuntat ca a facut recurs. Avocata mea ar fi putut depune cererea de investire cu formula executorie daca nu ar fi fost intoarse confirmarile de afisare (predare) a deciziilor, inainte de trecerea celor 15 zile?
Va rog frumos sa ma lamuriti.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 16:47, 9 Iulie 2010
NU!
despre cererea de investire.....daca avea sentinta ramasa definitiva si irevocabila...si atunci daca sentinta nu era comunicata partii adverse si termenul de recurs nu expirase..nici nu avea cum sa aibe sentinta...ptr ca nu era definitiva si irevocabila...sau ramasa irevocabila prin nerecurare....
termenul de 15 zile curge de la comunicare pentru fiecare parte !
hotararea atacabila doar cu recurs poate fi investita cu formula executorie si chiar executata, independent de (ne)introducerea recursului, pt. ca este definitiva.
Recursul ar fi trebuit sa apara la acelasi numar de dosar, sau se deschide un alt dosar? Cat de usor se accepta anulare si rejudecare? Paratul mi-a zis ca asta a cerut, si daca nu i se aproba, recurs. Repet, pe site-ul judecatoriei nu apare asa ceva. Cat de actuale sunt datele de pe site?
Multumesc pentru raspunsuri.
luckystar a scris:

hotararea atacabila doar cu recurs poate fi investita cu formula executorie si chiar executata, independent de (ne)introducerea recursului, pt. ca este definitiva.
....
Parca asta era valabil numai in comercial....deh.....

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila cristina/BZ cristina/BZ sentinta civila:admite contestatia precizata ,formulata de contestatoarea x domiciliata in y,contradictoriu cu parata z(ziar local) cu sediul in y si in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca cristi2306 cristi2306 Buna ziua.Am o mare nedumerire,cum este posibil ca in anul de gratie 2010 sa avem un sistem juridic asa de greoi si complicat?Sa ma explic: Am o hotarare ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)