avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragerea unui asociat din SRL cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragerea unui asociat din SRL cu 2 asociati

din cauza ca asociatul meu mai are o firma la care era asociat unic si nu poate fi lichidata din cauza ca e dator peste tot, acesta nu poate sa ramana asociat unic la firma din care vreau sa ma retrag. solutia ar fi sa ma inlocuiasca cineva, dar asociatul meu nu vrea sa colaboreze.
El s-a ocupat de tot. Pentru ca ne-am despartit dupa 5 ani, avem un copil de 4 ani si am constatat cu groaza dupa 2 luni ca firma are de platit f mult impozit si actele nu au mai fost duse la contabil din decembrie, vreau sa stiu care este raspunderea mea daca sunt trecuta in statut ca asociat cu 50% , tinand cont de faptul ca asociatul meu a taiat facturi, a incheiat contracte, a facut o gramada de datorii si altele..., eu neavand nici o implicare. astept un raspuns ca sunt disperata, multumesc
50% la profit si 50% la pierdere
Depinde de ce turnura iau lucrurile. Daca esti doar asociat si nu ai avut si calitate de administrator al societatii si daca toate actele sunt semnate de el ( ma refer la facturi , chitante, contracte etc. ) poti sa stai linistita ca nu vei patii mai nimic. Daca se va deschide vreo actiune in instanta vei fi si tu citata si vei avea si tu de tras ceva dar in rest nu patesti nimic. De vazut ce scrie in actul constitutiv si care sunt clauzele acolo pentru ca poti cere si pe cale judecatoreasca excluderea ta . Oricum un drum la un avocat specializat in drept comercial nu iti strica si chiar iti recomand !!!
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale miruna_s miruna_s de un an si ceva am un srl in care suntem 2 actionari, administratori, fiecare cu cate 50%. celalalt e si director general. in toata perioada nu a adus nici un ... (vezi toată discuția)
Buna seara, tatal meu avea deschisa o firma, era administrator ... CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna seara, tatal meu avea deschisa o firma, era administrator si asociat unic , din 2010 firma nu a mai avut nici o activitate si nici nu a mai prestat ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii ContSters95349 ContSters95349 Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in ... (vezi toată discuția)