avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

de un an si ceva am un srl in care suntem 2 actionari, administratori, fiecare cu cate 50%. celalalt e si director general. in toata perioada nu a adus nici un client, ci numai eu. nici un contract nu a dus la indeplinire respectand toate clauzele contractuale. firma merge pe minus rau de tot, taxele la stat nu au fost achitate de luni bune. am vorbit cu el, am mai avut clienti si moralmente nu am putut sa inchei contract, pentru ca asociatul meu nu si-ar fi facut treaba. in decembrie 2005 a venit la mine sa inchidem firma. eu nu vreau si i-am propus sa ii preiau partile. vrea "o oferta financiara", in conditiile in care el a dus firma pe pierdere. i-am oferit valoarea lor nominala. nu vrea. am vrut sa majoram capitalul sa scapam de datorii, insa refuza. refuza orice. cum fac sa il determin sa imi cedeze partile sociale? va rog sa ma ajutati. nu vreau sa ajung la faliment. firma poate functiona pe profit. pot sa majorez capitalul social singura? multumesc
Cel mai recent răspuns: paulvm , utilizator 20:36, 3 Mai 2006
Daca nu va intelegeti cu asociatul dvs. pentru cedarea partilor sociale la valoarea nominala, cel mai bine ar fi sa-i aduceti la cunostinta riscurile pe care le implica continuarea activitatii societatii.
Sau mai bine il ameninti ca te retragi.
In mod normal oferta ar trebui sa fie de 50% din activul net.
se poate apela la o instanta de judecata,in sensul de a solicita excluderea lui din societate
Da dar nu ai motiv.
In orice situatie,faceti o convocare in scris (poti sa o intitulezi si concliere pe 720/1) in care sa arati problemele,cu un proces verbal de sedinta sau conciliere,intrucat daca se ajunge la instanta o sa va trebuiasca inscrisuri.Eventualele neintelegeri dupa adunarea respectiva pot constitui motiv de retragere,excludere pe Lg 31/1990-chiar pe actul constitutiv.Daca se mai combina si cu o reclamatie pe la finante,sau chiar o plangere penala-chiar si neintemeiata-e brici si ai sanse de a scapa de asociat.Acum,in ce fel-retragere,excludere,etc. vei vedea in fctie de situatia concreta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat advsys advsys Buna ziua, Care este modalitatea de excludere din societate a unui asociat in conditia in care sunt 2 asociati fiecare avand 50% parti sociale si ambii ... (vezi toată discuția)
Excluderea unui asociat din sc Cristina Andreea M Cristina Andreea M Am o agentie de turism cu 3 asociati. Firma am cumparat-o de la o persoana X care avea licenta si brevet de turism. Pentru a fi valabil in continuare (licenta ... (vezi toată discuția)