avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale excludere asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

excludere asociat

Buna ziua,

Care este modalitatea de excludere din societate a unui asociat in conditia in care sunt 2 asociati fiecare avand 50% parti sociale si ambii fiind adm.

S-a ajuns la aceasta situatie datorita faptului ca unul dintre acestia nu doreste marirea capitalului social ... acesta marire a capitalului social fiind necesara bunei dezvoltari a societatii...

In principiu ne intereseaza care ar fi pasi pe care ar trebuie sa ii facem pana sa ajunge in instanta daca celalalt asociat nu intelege astfel.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:01, 17 Septembrie 2012
O alternativa la majorarea capitalului ar fi creditarea societatii de catre ceilalti asociati, dupa care acestia isi vor recupera banii. Excluderea unui asociat pentru ca nu este de acord cu majorarea capitalului nu reprezinta un motiv pentru excluderea lui din societate. In fond, poate nu dispune de banii necesari pentru a face aceasta operatiune in acest moment, iar faptul ca d-voastra ati avea banii si el nu, majorarea i-ar modifica simtitor procentele detinute.
Ca pasi necesari pentru o actiune in instanta, convocarea(daca nu ati facut-o a unei hotarari cu acest obiect) consemnarea ca nu este de acord cu majorarea, actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)
Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Drept comercial Calinpetru Calinpetru SA 3 actionari.capital social 300 000 lei,actiuni nominative.unul dintre actionari pleaca in excursie,iar in acest timp ceilalti doi convoaca adunarea generala ... (vezi toată discuția)