avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna seara, tatal meu avea deschisa o firma, era ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna seara, tatal meu avea deschisa o firma, era administrator ...

Buna seara,
tatal meu avea deschisa o firma, era administrator si asociat unic , din 2010 firma nu a mai avut nici o activitate si nici nu a mai prestat servicii sau sa aiba relatii comerciale cu vreun tert. Tatal a decedat in 2019.
Astazi m-am trezit cu o citatie de la judecatorie (ordonanta de plata) sa depun intampinare, si actiunea introdusa de un asa-zis creditor prin care firma este data in judecata pentru o datorie (o factura emisa in 2018 pentru servicii solicitate de SRL lui tata !!! SRL care era tras pe dreapta din 2010)(inactiv ANAF si TVA anulat de ANAF din 2010) , in actiune este si o somatie de plata cu data martie 2020 sau o instiintare comunicata prin eos !!! fara dovada de comunicare, factura este nesemnata de primire nu au comunicat instantei dovada/contractul in baza caruia s-a emis aceasta factura semnat de tatal meu.
Tatal meu era angajat din 2008-2009 la o alta firma, el pensionandu-se de la aceasta !!! plus ca, in 2018 tata era bolnav, acesta neavand cum sa solicite servicii de la asa zisul creditor !!!
Va rog daca se poate sa imi spuneti cum sa procedez, daca sunt mostenitor legal pot sa trimit intampinarea eu, si ce pot sa scriu sa nu mi se intoarca impotriva mea, eu nemaistiind nimic de firma, de actele acesteia ...
Va multumesc anticipat, astept un sfat si sper sa nu va fi plictisit cu speta mea !
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN N-I , utilizator 08:04, 27 August 2020
Buna ziua! Cu certificatul de mostenitor puteti merge la judecatorie si solicita dosarul sa vedeti ce acte sant depuse precum si continutul actiunii.
In urma acestui demers puteti verifica actele.Chiar daca tatal dv.nu a mai lucrat cu aceasta firma nemaivand activitate verificati daca a solicitat de la Reg.Com.suspendarea activitatii societatii sau radierea acesteia.Puteti lua un Certificat constatator de la Reg.Com.pt.firma tatalui ca sa vedeti ce inregistrari sant in evidentele acestora.Este o tema vasta si nu te poti pronunta decat citind actele altminteri facem supozitii.
Pot sa solicit instantei prin intampinare dizolvarea/lichidarea sau radierea srl-ului in cadrul dosarului alfat pe rolul instantei avand ca obiect ordonanta de plata, intrucat din ce am mai aflat nu exista vreo mentiune de continuare a firmei prin mostenitori in actul constitutiv, asociatul unic si administratorul fiind decedat, drept pentru care societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni ?!
Creditorul se poate indrepta impotriva mea ca mostenitor, sau se poate ca, daca depun intampinare sa fie drept o recunoastere a mea personala a datoriei firmei, ca pasiv al masei succesorale si sa pot fi eu urmarit pentru ea?
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
CRISTIAN N-I, utilizator
Multumesc de raspuns !
Din ce am mai aflat, nu a facut demersuri la ONRC pentru suspendare sau radiere, singurele demersuri pe care le-a mai facut la ORNC pana sa nu mai aiba activitatate cu firma, au fost cand s-a dezasociat cu alte persoane, el ramanand unicul asociat si administrator al firmei !

ileana leca a scris:

Buna ziua! Cu certificatul de mostenitor puteti merge la judecatorie si solicita dosarul sa vedeti ce acte sant depuse precum si continutul actiunii.
In urma acestui demers puteti verifica actele.Chiar daca tatal dv.nu a mai lucrat cu aceasta firma nemaivand activitate verificati daca a solicitat de la Reg.Com.suspendarea activitatii societatii sau radierea acesteia.Puteti lua un Certificat constatator de la Reg.Com.pt.firma tatalui ca sa vedeti ce inregistrari sant in evidentele acestora.Este o tema vasta si nu te poti pronunta decat citind actele altminteri facem supozitii.

Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
CRISTIAN N-I, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
inseamna ca au fost mai multi asociati care i-au cesionat dansului partile sociale ramanand unic asociat si administrator.Este important ultimul act constitutiv depus la ORCMB pt.a se vedea clauzele actului constitutiv reactualizat la data cesionarii.Consider ca se poate solicita dizolvarea societatii ca persoana interesata,mostenitor,cf.art.237 alin.1 lit.a) si anume soc.nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni
Este indeplinita conditia atata timp cat asociatul unic,respectiv tatal dv.,este decedat cf.Cert.de mostenitor nr.din data de, data anterioara introducerii actiunii pe rolul instantei.Succes!
Multumesc, o sa cer in intampinare intantei si dizolvarea. In legatura cu actul constitutiv as putea sa fac rost de la Onrc , actele firmei s-au ratacit, nu am niciun act ? Ms. !

ileana leca a scris:

inseamna ca au fost mai multi asociati care i-au cesionat dansului partile sociale ramanand unic asociat si administrator.Este important ultimul act constitutiv depus la ORCMB pt.a se vedea clauzele actului constitutiv reactualizat la data cesionarii.Consider ca se poate solicita dizolvarea societatii ca persoana interesata,mostenitor,cf.art.237 alin.1 lit.a) si anume soc.nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni
Este indeplinita conditia atata timp cat asociatul unic,respectiv tatal dv.,este decedat cf.Cert.de mostenitor nr.din data de, data anterioara introducerii actiunii pe rolul instantei.Succes!

Alte discuții în legătură

Asociat si admnistrator decedat ialex ialex Buna ziua, Am un SRL cu 2 asociati in parti egale (50%). Unul dintre asociati care avea si functia de administrator in cadrul firmei a decedat. In urma ... (vezi toată discuția)
Mostenitor asociat unic srl alin-m alin-m Am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in luna decembrie 2009 fiind asociat unic la un SRL. Eu si fratele meu suntem mostenitori conform Certificatului ... (vezi toată discuția)
Mostenire parti sociale. dizolvare si radiere societate oana_miruna oana_miruna Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta... Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)