Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta...
Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie sa-i fac pt a actualiza actul constitutiv si pt a lichida societatea in conditiile in care respectiva firma nu are datorii si nici active.
Se poate face si schimbarea asociatilor si dizolvarea si radierea societatii pe acceasi hotarare AGA?
Trebuie vazut ce prevede actul constitutiv, daca acesta prevede ca se poate continua si cu mostenitorii sau nu. Dvs trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama incluzand si partile sociale in masa succesorala si apoi in functie de ce prevede actul constitutiv sa procedati in consecinta.
Va multumesc pt raspuns. De continuat nu am mai dorii sa continuam de aceea va intrebam daca se poate face o singura hotarare aga cu noii asociati de dizolvare si radiere fara numire de lichidator deoarece firma nu are active sau datorii pe la stat.
Moştenitorii dacă nu preiau părţile sociale şi implicit să dobândească calitatea de asociaţi, nu pot hotărî cu privire la dizolvarea şi lichidarea societăţii.
Aşa cum vi s-a precizat anterior este foarte important să vedeţi dacă în actul constitutiv se prevede că societatea îşi poate continua activitatea cu moştenitorii sau dacă se dizolvă ca urmare a morţii unuia dintre asociaţi. Studiaţi actul constitutiv!