avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mostenire parti sociale. Dizolvare si radiere societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mostenire parti sociale. Dizolvare si radiere societate

Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta...
Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie sa-i fac pt a actualiza actul constitutiv si pt a lichida societatea in conditiile in care respectiva firma nu are datorii si nici active.
Se poate face si schimbarea asociatilor si dizolvarea si radierea societatii pe acceasi hotarare AGA?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:31, 5 Aprilie 2013
Trebuie vazut ce prevede actul constitutiv, daca acesta prevede ca se poate continua si cu mostenitorii sau nu. Dvs trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama incluzand si partile sociale in masa succesorala si apoi in functie de ce prevede actul constitutiv sa procedati in consecinta.
Va multumesc pt raspuns. De continuat nu am mai dorii sa continuam de aceea va intrebam daca se poate face o singura hotarare aga cu noii asociati de dizolvare si radiere fara numire de lichidator deoarece firma nu are active sau datorii pe la stat.
Moştenitorii dacă nu preiau părţile sociale şi implicit să dobândească calitatea de asociaţi, nu pot hotărî cu privire la dizolvarea şi lichidarea societăţii.
Aşa cum vi s-a precizat anterior este foarte important să vedeţi dacă în actul constitutiv se prevede că societatea îşi poate continua activitatea cu moştenitorii sau dacă se dizolvă ca urmare a morţii unuia dintre asociaţi. Studiaţi actul constitutiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl sau cesiune? danpavel57 danpavel57 buna ziua, am un srl infiintat in 2003 in care am 90% din partile sociale, tatal meu 5% si o fosta colega 5% (pe colega nu o mai gasesc fiind plecata din tara ... (vezi toată discuția)
Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)