avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copertina pentru balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copertina pentru balcon

Buna ziua,

M-am mutat in apartament de jumatate de an. Am constatat foarte repede ca vecinii mei de la etajele inferioare sunt inundati de fiecare data cand ploua. Da, locuiesc la ultimul etaj iar balconul nu e acoperit.
Constructorul se poare ca nu mai exista deci nu mai am pe cine sa dau in judecata pt neregulile descoperite in apartament dupa ce am inceput sa locuiesc in el. Nu se mai pune problema nici la garantie deoarece este cam acelasi lucru.
Ca sa rezolv mai multe probleme, mi-am montat o copertina pe un cadreu metalic iar rezultatul a fost total, vecinii nu mai sunt inundati.
A aparut o alta problema: unul din vecini considera ca fatada este inestetica datorita acoperisului meu (cu toate ca am primit felicitari de la mai multi vecini pt proiectul foarte bine incadrat in arhitectura blocului) si ma santajeaza ca daca nu "rezolv" problema, ma "denunta" la primarie ca am schimbat structura fatadei. Eu nu am facut decat sa atasez balconului un cadru metalic cu policarbonat deasupra. Am folosit exact materialele din care e facut balconul, ca sa nu iasa din compozitie. Totusi acest om sustine ca am nevoie de autorizatie si nu se va linisti pana nu va face "ce trebuie". El mai sustine ca sunt responsabila (fiind prima din cele 4 familii de la etajul meu,care si-a construit acoperisul) pentru faptul ca ceilalti 3 nu respecta proiectul meu, adica fiecare face cum poate si cum il tine buzunarul. Eu consider ca nu ma priveste ce fac ceilalti vecini in casele lor atata vreme cat nici ei nu se amesteca la mine. Mai e si contextul, ca lumea isi face de nevoie, pentru ca le ploua in casa si nu are cine sa plateasca garantia.
Un ultim detaliu: omul care ameninta cu denuntul este fost angajat la firma de la care am cumparat apartamentul.
In caz ca va fi nevoie de autorizatii, ce trebuie sa fac?
Am cautat pe acest forum si am gasit referinte legate de inchiderea balconului care cred ca intra intr-o alta categorie de modificari si am vazut ca lumea se descurca si fara autorizatie.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:37, 9 Iulie 2010
La cate balcoane sunt inchise fara autorizatie..... copertina Dv. aproape ca nici nu conteaza, cu atat mai mult cu cat tine loc de acoperis deasupra balconului, lucru pe care nu l-a facut constructorul.
Parerea mea este sa mergeti la primarie, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari si sa va expuneti problema. Ei va vor indrepta, daca e necesar, acolo unde trebuie.
In rest, ignorati-l pe vecinul paracios, niciodata n-o sa fiti iubit de toata lumea!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme constructie acoperis casa scarii Ramona19 Ramona19 Buna ziua, locuiesc la bloc, la etajul 1/4 si am o problema cu seful de scara care a decis sa faca un acopris deasupra casei scarii,acesta fiind sub geamul ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)