avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon parter cu acoperiș, este nevoie de autorizatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon parter cu acoperiș, este nevoie de autorizatie pentru renovare?

Buna ziua, am achizitionat cu apartament la parter intr-un bloc 4 etaje. Apartamentul are un balcon construit spre exteriorul blocului si are acoperis deoarece nu exista alte balcoane deasupra. Am documentele legale ale constructiei si apare pe cadastru.

Intrebarea mea este daca am nevoie de autorizatie sau acord de la asociatie pentru a schimba acoperisul? Motivul este starea invechita si inestetica a acoperisului prezent.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:32, 17 Iulie 2023
Nu aveți nevoie de nici o autorizație, dacă păstrați forma și dimensiunile. Materialul se poate schimba.

latka a scris:

Nu aveți nevoie de nici o autorizație, dacă păstrați forma și dimensiunile. Materialul se poate schimba.

Multumesc pentru raspuns!
Eu fusesem cu un meșter să vada acoperisul si incepuse vecina de deasupra care are geam fix mai sus de acoperisul balconului sa ma ameninte. Am zis sa ma asigur inainte sa incep lucrarea ca sa nu am surprize in caz ca ma va reclama.
Citiți legea 50/1991, art. 11 :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces in juryl unui bloc de locuinte DINICU DINICU Buna ziua, As vrea sa ma ajutati sa ma lamuresc si eu cum un proprietar care are cica act de proprietate pe o constructie si un teren aflat in vecinatatea ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon Ancaaaaaaa Ancaaaaaaa Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa cumpar un apartament la parterul unui bloc nou direct de la dezvoltaror. Situatia este urmatoarea: receptia ... (vezi toată discuția)