avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... terenul de sub casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

terenul de sub casa

buna ziua ! as dori si eu sa stiu,am cumparat apartamentul din 1993,inainte a fost locuinta de servici,apoi le-am cumparat,acum vine proprietarul terenului si spune ca trebuie sa platim locul de sub casa/apartament, eu stiam cand am cumparat apartamentul ca ne apartine apartamentul si pe langa bloc o juma de metru sau un metru pe langa bloc,care apartineau si primariei si ptr care platim impozit,intrebarea este: cand am cumparat apartamentul ,nu am cumparat legal si locul de sub casa?e legal ce se intampla? asociatia de locatari ne-a chemat cu actele de proprietate ptr reconstituirea actului de proprietate , si ce se poate intampla daca refuz acest lucru ,va rog mult si urgent daca se poate un raspuns f urgent,pe adresa mea de amill:angela_toader39@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:28, 9 Iulie 2010
Depinde ce scrie in contractele dvs: de vanzare cumparare si de inchiriere/concesiune, etc pentru teren. Si in ce temei juridc va solcita acest lucru "proprietarul terenului". Este posibil sa se aplice legea 18/1991 pentru terenul de sub casa/bloc, in cazul dvs. Consultati un avocat.
Apartamentele au fost cumparate numai ca suprafata utila, anexe (balcon, eventual) si cota-parte din proprietatea comuna (toate spatiile care nu pot fi delimitate exact intre apartamente, mai bine spus tot ce nu este interiorul apartamentului, dar apartine condominiului, inclusiv acea bordura de 0,80 m din jurul blocului.

Asa s-au vandut toate apartamentele in acea perioada.

Terenul pe care se afla construit blocul nu apartine proprietarilor din condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Bordura balconului cazuta pe o masina boby89 boby89 Buna ziua, as dori si eu niste lamuriri. Din balcon s-a desprins o bucata de bordura iar aceasta a cazut pe o masina. As dori sa stiu in cazul de fata cine ... (vezi toată discuția)
Terenul de langa blocul de locuinte concesionat ? Diana Delia Diana Delia Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 ... (vezi toată discuția)