avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... terenul de langa blocul de locuinte concesionat ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

terenul de langa blocul de locuinte concesionat ?

Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 metru de la peretele blocului de locuinte si lungimea de 3 m .Locuintele sunt toate proprietate,dar la parterul blocului proprietarul unui spatiu comercial a concesionat de la Consiliul Local un spatiu care afecteaza in mod direct spatiul de parcare, construind o rampa de acces din metal, in vederea amenajarii unui birou.Concesionarea s-a facut fara acordul proprietarilor/asociatie de locatari.
Concesiunea este legala fara acordul macar a unei parti din proprietari ?
Din legislatia care am gasit-o eu am inteles ca ar fi trebuit ptr concesionarea domeniului public sa fie organizata o licitatie, precum si acordul proprietarilor (macar din imediata vecinatate).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:37, 18 Ianuarie 2011
Din cate stiu, de la peretele exterior al blocului, asociatia detine in proprietate si 0,8 m de teren, acel brau din piatra aflat in jurul blocului. Restul de teren (gradina) face parte din domeniul public.
In cazul in care acea persoana a primit in concesiune terenul despre care va vorbeam, este un abuz, din punctul meu de vedere.
Multumesc.Unde este reglementata proprietatea de 0,8 m de la cladire ? Nu am gasit scris nicaieri,desi multa lume mi-a zis de aceasta portiune de teren care ar fi in proprietatea asociatie.Si eu cred ca este un abuz, mai ales ca usa ptr care s-a construit rampa s-a facut prin desfintarea unei ferestre.
Pentru o asemenea constructie trebuie avizul asociatiei de proprietari si autorizatie de constructie de la Primarie.
Avizul de la asociatie este necesar intrucat constructia este facuta pe proprietatea comuna a asociatiei (bordura de 0,8 m din jurul blocului). Aceasta bordura trebuie sa intre in descrierea proprietatii comune din acordul de asociere care se gaseste in dosarul de infiintare a asociatiei dv.
Daca nu este cuprinsa aceasta portiune in descrierea proprietatii comune aveti o problema, dar puteti s-o deslusiti la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord constructie la parter bloc hspinache hspinache Buna ziua , Astazi administratorul blocului a venit pentru a obtine semnatura de la mine privind acordul ca cel de la parter sa schimbe destinatia de ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce inconjoara blocul? mihaipitur mihaipitur Sunt proprietarul unui apartament la parterul blocului si de 3 ani ma chinui sa gasesc pe cei in masura sa efectueze lucrari de reparatii in jurul ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)