Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 metru de la peretele blocului de locuinte si lungimea de 3 m .Locuintele sunt toate proprietate,dar la parterul blocului proprietarul unui spatiu comercial a concesionat de la Consiliul Local un spatiu care afecteaza in mod direct spatiul de parcare, construind o rampa de acces din metal, in vederea amenajarii unui birou.Concesionarea s-a facut fara acordul proprietarilor/asociatie de locatari.
Concesiunea este legala fara acordul macar a unei parti din proprietari ?
Din legislatia care am gasit-o eu am inteles ca ar fi trebuit ptr concesionarea domeniului public sa fie organizata o licitatie, precum si acordul proprietarilor (macar din imediata vecinatate).Multumesc.
Din cate stiu, de la peretele exterior al blocului, asociatia detine in proprietate si 0,8 m de teren, acel brau din piatra aflat in jurul blocului. Restul de teren (gradina) face parte din domeniul public.
In cazul in care acea persoana a primit in concesiune terenul despre care va vorbeam, este un abuz, din punctul meu de vedere.
Multumesc.Unde este reglementata proprietatea de 0,8 m de la cladire ? Nu am gasit scris nicaieri,desi multa lume mi-a zis de aceasta portiune de teren care ar fi in proprietatea asociatie.Si eu cred ca este un abuz, mai ales ca usa ptr care s-a construit rampa s-a facut prin desfintarea unei ferestre.
Pentru o asemenea constructie trebuie avizul asociatiei de proprietari si autorizatie de constructie de la Primarie.
Avizul de la asociatie este necesar intrucat constructia este facuta pe proprietatea comuna a asociatiei (bordura de 0,8 m din jurul blocului). Aceasta bordura trebuie sa intre in descrierea proprietatii comune din acordul de asociere care se gaseste in dosarul de infiintare a asociatiei dv.
Daca nu este cuprinsa aceasta portiune in descrierea proprietatii comune aveti o problema, dar puteti s-o deslusiti la primarie.