avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce inconjoara blocul?

Sunt proprietarul unui apartament la parterul blocului si de 3 ani ma chinui sa gasesc pe cei in masura sa efectueze lucrari de reparatii in jurul blocului.Blocul in care lociuesc ste imprejmuit cu o portiune lata de 1m de beton alipita de zidul blocului.In dreptul apartamentuli meu terenul s-a lasat aprox.60cm cu tot cu bordura si toata apa de la precipitaii se strange acolo.Asociatia de locatari spune ca este datoria primariei sa repare ca este domeniu public, cei de la primarie spun invers...Ajutati-ma va rog cu un sfat sa stiu in a cui proprietate este terenul de 1m din apropierea blocului si cui trebuie sa ma adresez!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 15:09, 7 Octombrie 2008
Incercati la Administratia Domeniul Public din sectorul unde locuiti. Proprietatea asociatiei se opreste la peretii exteriori ai cladirii, dupa cum stiu eu.
Dar Dv. ar trebui de fapt sa faceti o cerere scrisa catre comitetul asociatiei, catre presedinte cu rugamintea ca ei sa ia legatura cu ADP-ul sa acopere acea gaura pentru ca apa care se infiltreaza deterioreaza in timp structura peretelui care este proprietatea asociatiei.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
elga50, moderator
0,8m de la peretele blocului apartine proprietarilor
Luminati-ne si pe noi, cei ce nu stim unde e stipulat acest lucru, ca ne e de mare folos informatia!
din codul civil....terenul din jurul locuintei se limiteaza pana n locul unde cade picatura de pe acoperish.In actele primariei trotuarul de 0,8 m apartine...blocului.Acuma depinde de cauzele distrugerii bordurii.Daca este langa o cale de acces..se poate considera obligatia primariei de a face reparatiile,pt ca pe aleia,calea de acces primaria aproba trecerea masinilor.
Va recomand sa faceti asociataia sa inteleaga ca d-voastra trebuie sa reparati acel trotuar care este lipt de peretele blocului deoarece d-voastra sunte-ti direct interesati din cauza apei ce se infiltreaza la subsolul blocului.Primaria nu va aloca fonduri pentru aceasta reparatie in veci vecilor. S-au daca printr-o minune se va intampla acest lucru acel bloc se va darama in asteptarea celor de la primarie.Mai pute-ti rezolva problema daca aveti dosarul depus la primarie pentru reabilitare termica dar nu stiu daca si aceasta lucrare este cuprinsa in acel proiect.

Alte discuții în legătură

Trotuar / portiune beton langa zidul blocului B. Nicoleta B. Nicoleta Buna ziua, Imi puteti spune daca portiunea de beton de langa zidul blocului apartine asociatiei si in cazul degradarii se suporta reparatia din fond de ... (vezi toată discuția)
Terenul de langa blocul de locuinte concesionat ? Diana Delia Diana Delia Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 ... (vezi toată discuția)
Acord constructie la parter bloc hspinache hspinache Buna ziua , Astazi administratorul blocului a venit pentru a obtine semnatura de la mine privind acordul ca cel de la parter sa schimbe destinatia de ... (vezi toată discuția)