avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce inconjoara blocul?

Sunt proprietarul unui apartament la parterul blocului si de 3 ani ma chinui sa gasesc pe cei in masura sa efectueze lucrari de reparatii in jurul blocului.Blocul in care lociuesc ste imprejmuit cu o portiune lata de 1m de beton alipita de zidul blocului.In dreptul apartamentuli meu terenul s-a lasat aprox.60cm cu tot cu bordura si toata apa de la precipitaii se strange acolo.Asociatia de locatari spune ca este datoria primariei sa repare ca este domeniu public, cei de la primarie spun invers...Ajutati-ma va rog cu un sfat sa stiu in a cui proprietate este terenul de 1m din apropierea blocului si cui trebuie sa ma adresez!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 15:09, 7 Octombrie 2008
mihaipitur, sa ne lamurim: in topic zici ca "...repararea bordurii ce inconjoara blocul", apoi in text spui ca acea "bordura" este de fapt o portiune lata de 1m din beton! Pai ori este bordura, ori este altceva? Aceasta constructie lata de aproximativ 0,8 m este proprie oricarui imobil si face parte integranta din acesta, astfel incat efectuarea lucrarilor de intretinere revine proprietarilor imobilului, proportional cu cota parte de proprietate indiviza (vezi si raspunsul lui musac). Lucrarea nu este prea complicata, este adevarat este greu de ridicat acele placi, completarea spatiului se va face in general cu pietre sau beton desafectat, umplutura de nisip, aducerea la nivel si punerea placii la loc. Mai bine contractati lucrarea cu o firma de constructii. Nu cred ca va trebuie autorizatie de la Primarie!
Bordura este altceva... Am auzit ca numai in Bucuresti niste tipi s-au imbogatit prin schimbarea unor borduri - desigur pe terenul public...
Intradevar , nu este o bordura ci este o portiune de aprox.1 m de beton care imprejmuieste blocul.Dar ce ma fac cu d-na administrator de la Asociatie ca da vina pe Primarie ca este obligata sa repare si Primaria pe Asociatie?!!!numai cu o baza legala m-as putea lamuri cine este obligat sa o faca...
serviciul primariei poate obliga asociatia la reparatii,sau la Serviciul calitatii constructiilor Dar cel mai simplu puteti face dvs repararea
este simplu...turnati intr o perioada cand nu ploua..o sapa de beton.Chitantele se pot deconta la asociatie.Alfel este mai greu si dureaza,asteptand rezolvarea fara interventia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trotuar / portiune beton langa zidul blocului B. Nicoleta B. Nicoleta Buna ziua, Imi puteti spune daca portiunea de beton de langa zidul blocului apartine asociatiei si in cazul degradarii se suporta reparatia din fond de ... (vezi toată discuția)
Terenul de langa blocul de locuinte concesionat ? Diana Delia Diana Delia Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 ... (vezi toată discuția)
Acord constructie la parter bloc hspinache hspinache Buna ziua , Astazi administratorul blocului a venit pentru a obtine semnatura de la mine privind acordul ca cel de la parter sa schimbe destinatia de ... (vezi toată discuția)