avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord constructie la parter bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord constructie la parter bloc

Buna ziua ,

Astazi administratorul blocului a venit pentru a obtine semnatura de la mine privind acordul ca cel de la parter sa schimbe destinatia de folosinta apartament si sa execute o constructie de extindere .
a. de ce a venit administratorul si nu a venit proprietarul ?
b. de trebuie acordul meu pentru schimbare destinatie spatiu
c.de ce trebuie acordul privind constructie ,,
d. sint cumva proprietar pe teren din jurul blocului ?
Este legiferat cit teren se atribuie in jurul blocului ? Exista vreo norma ? In contract de vinzare -cumparare se specifica doar suprafata teren cotaparte ; nu se specifica daca terenul este sub bloc sau este si in jurul blocului.
Cel mai recent răspuns: hspinache , utilizator 07:05, 21 Iulie 2010
a) De ce a venit administratorul... puteti sa-l intrebati direct.
b) daca sunteti vecin direct (perete in perete) cu acea persoana e normal
c) de la zidul blocului, asociatia mai detine si un spati de 0,8 m (limba aceea de beton din jurul blocului) si de aceea vi s-a cerut acordul.
d) am raspuns la punctul c.
-Administratorul justifica prin legea 240/2007 , respectiv ca este obligat sa predea un document , indiferent de verdict .
-nu sint vecin ; stau la etaj 2 , dar pe aceasi axa
-exista vreo lege care reglementeaza acest spatiu de 0.8m din care probabil eu am o cotaparte ? pe ce baza este 0.8 m si nu 2m ?
hspinache a scris:

-Administratorul justifica prin legea 240/2007, respectiv ca este obligat sa predea un document , indiferent de verdict .
-nu sint vecin ; stau la etaj 2 , dar pe aceasi axa
-exista vreo lege care reglementeaza acest spatiu de 0.8m din care probabil eu am o cotaparte ? pe ce baza este 0.8 m si nu 2m ?

Legea 240 nu are nicio legatura cu administrarea imobilelor, pentru ca se refera la asigurarea calității educației.
In Legea 230/2007 nu scrie nicaieri ca administratorul se ocupa de asa ceva, dar daca el vrea sa umble pentru altii...

De ce 0,8 m? Pentru ca atat tine acea bordura din jurul blocului si niciun constructor nu o face mai lata. E standard.
Acea bordura face parte din proprietatea comuna si aveti o cota parte.
Dupa acea bordura este gradina blocului care apartine domeniului public, dar este data in administrare asociatiei de proprietari/locatari.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul de langa blocul de locuinte concesionat ? Diana Delia Diana Delia Buna seara, am nevoie de clarificari privind legalitatea concesionarii unui teren (care se pare ca face parte din domeniul public), teren avand latimea de 1 ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez pentru repararea bordurii ce inconjoara blocul? mihaipitur mihaipitur Sunt proprietarul unui apartament la parterul blocului si de 3 ani ma chinui sa gasesc pe cei in masura sa efectueze lucrari de reparatii in jurul ... (vezi toată discuția)