avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sa parasesc domiciliul conjugal la cerere???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sa parasesc domiciliul conjugal la cerere???

Detin in indiviziune impreuna cu sora mea un imobil- o casa la tara dobandita prin CVC de la parintii nostri acum doi ani.
Acum eu sunt in situatia de a ma muta acolo deoarece sotul meu mi-a zis sa plec ca vrea sa-si aduca acasa alta femeie. E vaporean, are si diploma de inginer acum iar eu nu mai corespund idealurilor lui. Am stat impreuna 23 ani. Avem doi copii majori.
Locuind si noi tot la tara eu nu m-am ocupat decat de copii, gospodarie, gradina, camp ca un taran authentic. Sunt o femeie simpla cu credinta ca familia e e cel mai important lucru. Am si eu liceul iar la casatorie aveam un sevici bun chiar, dar de dragul copiilor am renuntat la tot. Am suportat toate umilintele, injuraturile, jignirile, batai chiar atatia ani deoarece fiind casnica nu am aveam nici-un venit si copiii au invatat f bine. N-am decat o pensie de boala acum. TOT TIMPUL AM FOST TRATATA CA O SLUGA NU CA O SOTIE. Chiar daca castiga foarte multi bani ne-a lasat intotdeauna doar strictul necesar sa vedem cum se traieste in Romania zicea. Am crezut ca strange pt copii dar s-a dovedit ca nu e asa. Nu-l intereseaza decat propria persoana, confortul propriu.
Ultima data m-a batut si in fata vecinilor ca totdeauna fara motiv. Vecinii il stiu de frica nu vine nimeni in curte cand e acasa. Cred ca e schizofrenic, Vesnic nemultumit cauta cearta din orice, nu-i convine nimic. Asa s-a comportat si cu copiii dar multumesc lui Dumnezeu ca sunt mari acum .
Ultima data cand m-a batut m-am dus la doctor am radiografie si reteta dar am spus ca m-am lovit, am cazut de pe scara mi-a fost rusine sa spun adevarul.
Nu stiu ce sa fac.
A zis sa plec ca are el grija sa-l intretina in facultate pe baiat. De data asta insa cand a plecat in cursa i-a lasat bani numai lui. Eu nu mai exist deja pentru el. Fata e casatorita, la casa ei Tot din cauza lui s-a maritat repede dar e bine, e fericita si asta e f important pt mine ca mama.
Cum sa procedez?
Nu vreau decat sa tina baiatul in facultate ca eu nu am posibilitate. Si n-as vrea sa impart cu el ceea ce am primit de la parintii mei impreuna cu sora mea. Ii mai trebuie asta pe langa miliardele pe care le are in cont? Dar i-a luat necuratul mintile si nu stiu la ce sa ma astept. Pot ceda surorii partea mea ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 11:07, 10 Iulie 2010
Pai si de ce sa pleci tu???Unde locuiti acum e doar casa lui sau e a voastra??
Daca vrea sa isi intretina amanta,sa plece el cu ea.
Daca aveti o mostenire de la parinti aceasta nu face parte din bunurile dobandite in timpul casatoriei ci sunt bunuri proprii. El nu are nici un drept asupra casei ramase de la parintii dv.
Ce inteleg eu din postarea dvs. este ca dvs, si sora ati cumparat de la parintii dvs.un imobil pe care il detineti in cote 1/2 fiecare.Dat fiind faptul ca incheierea contractului de vanzare- cumparare a intervenit in timpul casatoriei dvs.bunul a devenit comun astfel ca si sotul dvs. are dreptul la 1/4 din jumatatea dvs, iar in acest caz nu puteti ceda surorii partea dvs.
Daca imobilul este donat de catre parintii dvs. sau este mostenire de la parinti, atunci intervine situatia aratata mai sus de colega mea in sensul ca bunul este propriu si puteti ceda surorii cota de 1/2 din imobil.
In oricare din aceste situatii opinia mea este ca nu trebuie sa va supuneti cererii sotului dvs. de a parasi imobilul.
Casa in care lucuiti acum cu sotul a fost cumparata in timpul casatoriei?
Baiatul dumneavoastra are drept la pensie de intretinere din partea tatalui deoarece se afla in perioada studiilor.(are acest drept pana la varsta de 26 de ani) In consecinta nu cred ca trebuie sa plecati din casa in schimbul asigurarilor ca o sa ajute baiatul.Este obligat sa-l ajute indiferent ca dumneavoastra ii respectati dorinta de a parasi domicilui ori ba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa ambii parinti nicoletaX32 nicoletaX32 Succesiune cu acte false? Suntem 2 surori ( eu cea mare am ramas in casa cu cei 2 parinti, am avut grija de ei, operatii suportate din banii mei, ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele lilianacatana lilianacatana Buna seara!sunt casatorita de 15 ani ,am 45 de ani si doua fete de14 respectiv3 ani.sunt casatorita legitim .in urma cu ceva ani am cumparat un teren de la ... (vezi toată discuția)