avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele

Buna seara!sunt casatorita de 15 ani ,am 45 de ani si doua fete de14 respectiv3 ani.sunt casatorita legitim .in urma cu ceva ani am cumparat un teren de la socri mei,terenul este gard in gard cu ei,actele s au facut doar pe numele sotului,apoi am inceput constructia casei,dupa ce ne am mutat a inceput sau mai bine spus a degenerat scandalul acuma nu numai ca eram o femeie usoara dar mai stau si in casa lui (asa ma considera el)ca el e propietar in fine mai nou a inceput sa ma goneasca din casa sa plec si sa plec dar...fara unul din copii adica fara cea mica de aproape 3 ani .scandal cearta gonit in prezenta copiilor bataie etc tot tacmul cu jgniri cu injuraturi.INTREBAREA MEA :CUM POT PLECA DIN CASA, LEGAL, FARA A MA DA IN PARASIRE DE DOMICILIU, CU AMBELE FIICE??VA ROG DIN SUFLET INVATATI MA CE SA FAC SI CUM LEGAL.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:12, 13 Iunie 2015
Parasiti domiciliul fara probleme impreuna cu ambele minore,introduceti actiune de divort,solicitati desfacerea casatoriei din culpa sotului,stabilirea domiciliului minorelor la domiciliul dvs.Printre motivele de divort treceti comportamentul violent al sotului,faptul ca ati plecat datorita violentelor fizice si psihice exercitate asupra dvs si asupra fetelor,pregatiti-va 2 martori care sa relateze in instanta cele povestite de dvs.Succes.
Ceea ce este important e sa puteti proba ca nu ati parasit domiciliul de bine ce va era acolo, adica sa aveti martori si eventuale inscrisuri (cerificat IML) pentru violente.

Nu pot aprecia daca este in regula sa parasiti domiciliul, daca aveti un alt imobil in care sa locuiti cu minorele in conditii decente, dar va pot spune ca puteti sa il evacuati din imobil pe sotul violent prin intermediul unui ordin de protectie.
Va multumesc pentru sfat,dar eu nu am cum sa pun doi martori ,nu am de unde pentru ca singuri martori sunt cei din familia lui ,ei nu au prieteni sau vecini ,ei nu accepta sa stie lume ce se intampla in casa,credeti ca familia lui va dori sa se puna martor pentru mine,singurul meu martor ocular e fica noastra in varsta de 14 ani .Va multumesc.
nu am nici un certificat de la medic pentru ca loviturile au fost fara semne (pumni in cap)si nu am mers la iml,de plecat cu fetele chiar nu am unde,eventual sa inchiriez undeva si sa plec,de dat afara pe el nu cred ca se poate pentru ca actele sunt pe numele lui.Va multumesc.
Ba s-ar putea, insa cu dovezi. Nu ati chemat politia?
Copiii nu pot fi martori. Martorii nu trebuie musai sa fi auzit personal.

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu de catre sot adelinadorina adelinadorina Buna ziua! As dori sa aflu ce pot face in cazul in care sunt casatorita de aproape 12 ani, si am o fata in varsata de 11 ani, iar sotul a parasit domiciliul. ... (vezi toată discuția)