avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele

Buna seara!sunt casatorita de 15 ani ,am 45 de ani si doua fete de14 respectiv3 ani.sunt casatorita legitim .in urma cu ceva ani am cumparat un teren de la socri mei,terenul este gard in gard cu ei,actele s au facut doar pe numele sotului,apoi am inceput constructia casei,dupa ce ne am mutat a inceput sau mai bine spus a degenerat scandalul acuma nu numai ca eram o femeie usoara dar mai stau si in casa lui (asa ma considera el)ca el e propietar in fine mai nou a inceput sa ma goneasca din casa sa plec si sa plec dar...fara unul din copii adica fara cea mica de aproape 3 ani .scandal cearta gonit in prezenta copiilor bataie etc tot tacmul cu jgniri cu injuraturi.INTREBAREA MEA :CUM POT PLECA DIN CASA, LEGAL, FARA A MA DA IN PARASIRE DE DOMICILIU, CU AMBELE FIICE??VA ROG DIN SUFLET INVATATI MA CE SA FAC SI CUM LEGAL.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:12, 13 Iunie 2015
Din pacate aceasta este realitatea romaneasca a multor familii, atat de la sat cat si de la oras, unde femeia e doar o sluga a barbatului. Iar daca ai nenorocul de a sta printre neamurile acestuia ti-ai pierdut orice speranta de a avea sprjinul cel putin moral din partea cuiva ori de a duce o viata decenta. Si cu toate acestea v-ati riscat si ati mai adus pe lume inca un copil in conditiile in care sotul dvs. are acest comportament din 2010 incoace. Probabil v-ati gandit ca poate in acest fel devine mai responsabil, mai familist, mai tolerant. E clar ca acest comportament l-a mostenit de la parintii sai, asa incat nu prea exista leac pentru boala lui. Singura dvs. scapare ar fi aceea de a pleca pur si simplu impreuna cu copii la cineva care sa fie capabil sa va ocroteasca ulterior, macar pentru o perioada pana va gasiti ceva de lucru. Spuneti ca vreti sa va vizitati mama ca plecati cu copii pentru cateva zile la bunici sau alte rude.Sa nu uitati cand plecati sa va luati actele cu dvs. :certificatele de nastere ale dvs. si ale copiilor, certificatul de casatorie, buletinul dvs. si al fetitei de 14 ani, livretul de familie. Si daca va da el pentru parasire de domiciliu ce? Sunteti cumva in inchisoarea sotului? Sunteti libera sa plecati cand vreti dvs. acolo unde va doreste sufletul. Doar nu sunteti sluga la stapan. Cu atat mai mult cu cat terenul l-a primit de la parinti in timp ce era casatorit cu dvs.casa ati construit-o pe perioada casatoriei deci se considera ca jumatate din agoniseala va apartine dvs. de drept, indiferent de ce va spune dvs. sotul posesiv .Plecati doamna cat vedeti cu ochii. Mergeti la parinti, ori rude care va pot adaposti, Solicitati schimbarea domiciliului la adresa acestora si solicitati imediat mutatia alocatiei de stat si eventual un ajutor social pe baza de ancheta sociala de la primarie. Intentati divortul si solicitati incredintarea copiilor. Cand mai aveti ceva banuti solicitati si partajul. Eventual veti primi exercitarea autoritatilor parintesti in comun, in schimb domiciliul copiilor va fi la adresa dvs. Stiu este usor de zis, greu de facut, dar alta solutie nu exista. Copii au nevoie de dvs. iar mediul in care ei traiesc acum isi va pune cu siguranta amprenta asupra personalitatii lor pe mai tarziu. Ganditi-va ca nu va eliberati doar pe dvs. ci va eliberati si proprii copiii din casa ororilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu de catre sot adelinadorina adelinadorina Buna ziua! As dori sa aflu ce pot face in cazul in care sunt casatorita de aproape 12 ani, si am o fata in varsata de 11 ani, iar sotul a parasit domiciliul. ... (vezi toată discuția)