avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot pleca din casa legal, cu amandoua fetele

Buna seara!sunt casatorita de 15 ani ,am 45 de ani si doua fete de14 respectiv3 ani.sunt casatorita legitim .in urma cu ceva ani am cumparat un teren de la socri mei,terenul este gard in gard cu ei,actele s au facut doar pe numele sotului,apoi am inceput constructia casei,dupa ce ne am mutat a inceput sau mai bine spus a degenerat scandalul acuma nu numai ca eram o femeie usoara dar mai stau si in casa lui (asa ma considera el)ca el e propietar in fine mai nou a inceput sa ma goneasca din casa sa plec si sa plec dar...fara unul din copii adica fara cea mica de aproape 3 ani .scandal cearta gonit in prezenta copiilor bataie etc tot tacmul cu jgniri cu injuraturi.INTREBAREA MEA :CUM POT PLECA DIN CASA, LEGAL, FARA A MA DA IN PARASIRE DE DOMICILIU, CU AMBELE FIICE??VA ROG DIN SUFLET INVATATI MA CE SA FAC SI CUM LEGAL.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:12, 13 Iunie 2015
Apelati la o prietena, o vecina, o ruda a dvs pe care sa o chemati sa vada astfel de incidente. Mergeti la INML dupa astfel de batai.
Indemnati fiica cea mare, care nu poata fi martora, sa povesteasca la scoala si sa ceara ajutorul. (poate are scoala psiholog).
Incercati sa vorbiti cu medicul de familie. Inregistrati cu tel mobil dvs sau fiica.
Chemati politia prin 112! Apelul dvs va ramane inregistrat si-l veti putea solicita prin cerere la STS.
da am chemat politia,am dat o declaratie,dar ,politistul a inceput sa ma intimideze spunand ca daca scrie ca ma batut e caz penal si ca daca ii da anenda tot copii sufera ca va plati din bani nostri,asa ca a scris in declaratie ca decat ne am certat(RELATI POLITIE RUDELE SOTULUI)specific a scris ,eu numa am semnat.nu am primit nici o copie nici un nr de inregistrare.dar apelul e facut la112.
Poze cu vanatai? Mers la medicul de familie? Nimic?
Apelati la un ONG specializat in protectia victimelor.
lilianacatana a scris:

nu am nici un certificat de la medic pentru ca loviturile au fost fara semne (pumni in cap)si nu am mers la iml,de plecat cu fetele chiar nu am unde,eventual sa inchiriez undeva si sa plec,de dat afara pe el nu cred ca se poate pentru ca actele sunt pe numele lui.Va multumesc.


Ar fi bine ca actele sa fie analizate de avocat pentru ca exista mai mute specii de acte juridice.
De plecat puteti pleca dar intrebarea este unde sa plecati?
Daca placati trebuie deschis proces si daca nu aveti unde sa locuiti va castiga el minorii.
Ce vrea sa insemne "a ma da in parasire de domiciliu"!?!

Nu exista aşa ceva oameni buni! Asta e mentalitate de ...câine pe lanţ!
Daca e violent, luati-va fetele si plecati de acolo la cei cativa km unde stă mama dvs. Am citit cate ceva din ce ati mai scris pe forumul acesta in anii 2010-2011. De atunci suportati?

Spuneati in alta parte (in alt topic) ca locuiti intr-un sat! Ca nu va lasa sa munciti, ca nu mergeti nici pana la magazin neinsoţită de cineva din familia lui. Păi, DACA ceea ce spuneti este adevarat, atunci nu puteti sa spuneti ca n-aveti martori. Fiindca orice avocat care nu-i venit cu pluta pe gârla tot ar gasi de chemat vreo 2 babe evlavioase... Intai or sa spuna ca nu vin (ca raman vecine cu impricinatii). Dar cand le-o aduce politistul cu mandat ... si vor jura pe biblie ...o sa auziti despre dvs si ce nu stiati. Numai sa aveti un avocat care sa stie ce sa le intrebe.

Incercati intai sa stati de vorba cu un avocat ca sa stiti cand/cum sa plecati cu fetele (ca tot e vacanta). Si daca o veni politistul cela istet la usa mamei dvs. sa-i spuneti ca ...o blonda din orasul de unde se da ora exacta (ca le suntem dragi ca sarea pe rana) a zis ca sunteti DOAR femeie maritata, nu sunteti arestata la domiciliul sotului! Nici dvs. si nici copiii. Cu ceva tupeu domana, nu cu frica.

Fata cea mare (14 ani) va fi audiata de judecator. Nu ca martor. Copii nu pot fi martori in procesul de divort al parintilor lor. (dar pot fi martori parintii, fratii, surorile, dvs. ... N-aveti pe nimeni pe lumea asta?). Si daca fata e isteata ...cat de cat ... va lasa oarece impresii.

Ceea ce numiti dvs. ...relatiile lor ...este, de fapt, FRICA dvs. Şi ei profita de asta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotului veraoana26 veraoana26 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: casatoriti de 4 ani, un copil de 3 luni. Nu avem bunuri luate in comun, eu domicilez in casa lui, luata dinainte de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu de catre sot adelinadorina adelinadorina Buna ziua! As dori sa aflu ce pot face in cazul in care sunt casatorita de aproape 12 ani, si am o fata in varsata de 11 ani, iar sotul a parasit domiciliul. ... (vezi toată discuția)