avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru parasirea locului accidentului

am avut un accident eram in masina si un copil pe bicicleta in varsta de 8 ani neatent a intrat in mine in roata din spate a cazut, nu era pe trecere de pietoni si nu era supravegheat de nici un parinte am oprit nu aveam mai mult de 20km/h am luat copilul l-am ridicat era un pic speriat am vazut ca nu are nimic a venit si o doamana am crezut ca e bunica lui ma asigurat sa stau linistit si sa numi fac griji ca nu are nimica si sa plec ,lam vazut si eu ca nu a patit am plecat m-am oprit la 30 metri de locul accidentului am mai stat5-10 min sa vad daca totul e in regula si am plecat!!!dupa 2 ore mam trezit cu politia la mine precum eu am lovit un copil si ca nu am sunat politia am suflat in alcooltest a iesit 0 iar copilul nu a avut nevoie de spitalizare!!!politia a aflat de la spital ca la dus tatal lui!!!sa dovedit ca doamna pe care credeam ca e bunica lui era o vecina !!!tatal nu a depus plangere impotriva mea iar poltia a facut dosar de cercetare penala pentru parasirea locului accidentului!!!mia suspendat permisul si acum nu stiu ce sa fac singura mea vina este ca nu am sunta copilul nu a patit nimic ce pot sa fac ca sa nu am cazier si sa pot sami recuperez permisul???
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:45, 11 Iulie 2010
Pana la finalizarea dosarului deschis de politie nu aveti altceva de facut decat sa prezentati acestora toate documentele si probele pe care vi le vor solicita. Intre timp contactati un avocat care sa va poata indruma si sa va asiste de cate ori veti fi chemat pt. cercetari la politie. Va urez succes!
Demersurile politiei sunt legale,ele incadrandu-se in dispozitiile art.89 al.1 din OUG mr.195/2002.
Daca veti aratat cu sinceritate faptele cum s-au petrecut si nu aveti antecedente penale,mai mult ca sigura ca sanctiunea care vi se va aplica va fi o amenda administrativa a procurorului,conf.art.18/1 c.pen.
Aceasta cred eu ca invatatura ca indiferent ce se petrece sa nu mai plecati de la locul accidentului
avand in vedere ca sunteti dvs. insiva avocat, nu mai e nevoie de unul, puteti citi tot ce va intereseaza in codul penal si codul rutier. Cautati vecina, declaratia ei e extrem de importanta.....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor, victima pleaca refuzand transportul la spital mihaela_mai21 mihaela_mai21 Buna ziua, In aceasta dimineata, efetuand o manevra de mers inapoi in parcare am lovit usor o persoana, in zona gambei. Aceasta nu parea sa aiba nimic, mai ... (vezi toată discuția)
Acum o luna de zile o bătrână mi-a sărit in fața mașinii,am ... PatrickG PatrickG Acum o luna de zile o bătrână mi-a sărit in fața mașinii,am atins-o putin,ea ulterior ridicându-se si refuzând să o duc la spital.Necunoscînd,aflând ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere. daniela_gabriela daniela_gabriela ma numesc mihaela si am o mare problema.in data de 25.04.2008 ma deplasam pe soseaua colentina din bucuresti si la un moment dat m-am trezit cu doua ... (vezi toată discuția)