avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinere permis de conducere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinere permis de conducere.

ma numesc mihaela si am o mare problema.in data de 25.04.2008 ma deplasam pe soseaua colentina din bucuresti si la un moment dat m-am trezit cu doua persoane in fata masini.i-am claxonat dar nu s-au oprit ,intre timp eu am franat,dar nu indeajuns caci i-am atins putin.am oprit masina ,am coborat la cei doi,i-am intrebat ce cauta in acel loc si daca au patit ceva ,dar ei s-au ridicat si au plecat .intre timp un cetatean care se afla in statia de autobuz a inceput sa ma agreseze verbal si se indrepta spre masina .atunci m-am urcat in masina si am plecat.intre timp am sunat un prieten care mi-a spus sa ma indrept spre udristei si sa anunt accidentul.cand am ajuns la obor am fost oprita de un echipaj al politiei rutiere si acuzata ca am plecat de la locul accidentului.le-am povestit ce s-a intamplat si ei m-au insotit pana la udristei.aici a venit un politist care m-a acuzat ca am fugit de la locul accidentului iar cei doi sunt in stare grava la spital ca sunt martori ce spun ca eu nu am oprit.atunci l-am scos la masina ,aceasta neavand nimic ,si i-am cerut sa-mi arate cum puteau cei doi sa fie raniti grav daca masina era in stare buna.,cei doi nu se aflau pe trecerea de pietoni ci cam la 10m in spatele refugiului de tranvai printre masini.aici mi-a fost retinut permisul de conducere pana la solutionarea cazului.nu am primit nici un proces verbal in baza catuia sa-mi retina permisul ,mi-a fost frica sa vorbesc cu familia ,si m-am bazat pe spusele cuiva ca ma va ajuta si-mi voi recupera permisul in maxim o luna.dar au trecut 7 luni si nu am primit nici o veste de la tribunal si nu stiu ce pot face sa-mi recuperez permisul.am auzit,din spuse,ca mai mult de 3 luni politia nu imi poate retine permisul mai ales ca nu eu sunt vinovata . va rog sa-mi raspundeti .as dori chiar sa pot colabora cu cineva sa-mi recupereze permisul.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: daniela_gabriela , utilizator 00:22, 4 Decembrie 2008
Mai intai, va trebui sa clarificati ce e cu dosarul de cercetare penala deschis pe numele dvs. Asadar, mergeti la politie, luati legatura cu agentul care instrumenteaza dosarul dvs. pentru a va lamuri asupra stadiului cercetarilor.
Cat pirveste carnetul de conducere, sunteti cercetata petnru infractiunea de parasire a locului accidentului, infractiune cu intentie, caz in care nu se restituie carnetul.
Din acest motiv,la care se adauga si faptul ca va puteti trezi cu un dosar penal pe rolul instantelor, trebuie sa acordati atentia necesara dosarului penal si sa lamuriti autoritatile asupra faptelor petrecute acolo.
Buna seara doamna Mihaela. Din pacate chiar este o problema, deoarece s-a petrecut in urma cu 7 luni si stim cu totii cum este justitia in tara noastra..Parasirea locului accidentului fara aprobarea politiei este o infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Practic trebuie sa contraziceti un organ al politiei deoarece din declaratiile martorilor si probabil si cele ale "victimelor" acesti oameni au fost spitalizati. Cum dovediti dvs ca politia minte? Si de ce nu ati incercat sa rezolvati toata aceasta problema atunci cand a aparut? Este un dosar penal probabil pe numele dvs. si va intereseaza cum va puteti recupera permisul? Nu sunteti interesata practic de dosar, de dovezile pe care politia sustine ca le are? Trebuie sa faceti dovada ca nu se aflau pe trecere, aveti martori care sa va sustina afirmatiile?Si daca nu se aflau pe trecere avem dreptul " sa ii omoram"?Mergeti si interesati-va de acest dosar, si consultati un avocat pt ca daca intr-adevar au declaratiile martorilor si "victimele" au fost in stare grava, permisul va fi ultimul lucru la care va veti gandi.In tot acest timp ce ati facut?
Draga Crystyana, in primul rand eu sunt acuzata ca am parasit locul accidentului nu ca " am omorat sau vatamat " pe cineva deoarece persoanele nu se aflau pe trecerea de pietoni iar politia stie acest lucru iar de spitalizare nici nu se pune problema cat timp la 10 min dupa accident un organ al politiei a vazut starea masinii care nu avea absolut nimic . In le gatura cu rezolvarea pb " la momentul potrivit " dosarul a fost trimis la tribunal iar pe parcursul lunii iulie - septembrie nu s-au judecat dosare pt persoane fizice deoarece erau in vacanta.Dovezile pe care le are politia : masini nu are absolut nimic iar cele 2 persoane nu aveau absolut nimic deoarece politia i-a interogat si le-a vazut starea, constatarea medicului : luxarea gleznei drepte , aceasta rezultand sin caderea sotului peste sotie nicidecum din cauza accidentului.Eu sunt judecata pt parasirea locului accidentului nicidecum ca am dat peste ei deoarece se aflau pe strada nu pe trecerea de pietoni. Daca masina avea avarii ei trebuiau sa suporte si reparatiile masinii. Eu sunt si sofer si pieton dar in momentul in care vreau sa traversez prin locuri nepermise ma asigur de 100 de ori . Probabil ca esti numai pieton nicidecum sofer si probabil traversezi pe unde iti este mai usor daca ti se pare normal ceea ce au facut ei si crezi ca eu merit sa fiu pedepsita pe nedrept.

O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana vatamata, martori andu202002 andu202002 In urma cu trei luni am accidentat o minora in varsata de 10-12 ani in apropierea trecerii de pietoni. Doi martori care au declarat ulterior ca se aflau in ... (vezi toată discuția)
Calcat cu masina intentionat pe trecerea de pietoni si fuga de la locul faptei mihutr mihutr Buna ziua, Astazi cand am traversat Bulevardul Lacul Tei pe trecerea de pietoni am fost jignit care de un conducator auto care nu vazuse trecerea de ... (vezi toată discuția)
Plangere proces verbal contraventie circulatie michre michre Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)