Va salut.Sunt mama fetitei de 16 ani.Din anul 2000 de cand am terminat divortul fetita a ramas la mine,prin sentinta.Tatal ei nu i-a platit niciodata pensie alimentara.Nu a sunat nici macar sa-i spuna La multi ani de ziua ei sau de o sarbatoare.
Ok.
As vrea sa stiu daca e posibil ca tatal fetitei sa-i plateasca pensia alimentara.
Ce ar trebui sa fac daca se poate.
Va multumesc pentru colaborare.
Puteti sa formulati o actiune cu doua capete de cerere majorarea pensiei de intretinere si obligarea fostului sot la plata pensiei de intretinere restante pe ultimii trei ani,intrucat restul sumelor neachitate ,cu titlul de pensie de intretinere ,au intrat in prescriptia extinctiva de trei ani.
De asemeni puteti sa formulati plangere penala impotriva fostului sot pentru infractiunea de anuz familial(art.305 c.pen) la politia sau la parchetul competente teritorial
Daca tatal fetei realizeaza venituri sau are bunuri, puteti merge la un executor judecatoresc pentru a-l executa silit.
Deasemenea cred ca trebuie sa introduceti o cerere de majorare a pensiei avand in vedere diferenta de venituri din 2000 pana azi.
Pensie alimentara
tutu12
O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac .
Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)