avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz in serviciu politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz in serviciu politia rutiera

Ma numesc Adriana si problema este urmatoarea:ieri 09.07.2010 m-a cautat un politai de la rutiera cum ca 07.06.20010 as fi acrosat o oglinda fara sa opresc.A venit si a vazut masina in parcare deoarece nu am asigurare .Oginda mea este intacta dar exista o zgarietura sub geamul din fata dreapta si el a concluzionat ca eu i-am lovit oglida omului spargandu-i carcasa si oglida .M-am prezentat la politie unde mi s-a luat carnetul pt 30 zile ,talonul,placutele de inmatriculare si amenda 1000ron,fara a -mi demonstra ca eu am lovit oglinda omului si fara sa-mi arate macar o fotografie cu oglinda sparta.Am chemat o cunostinta care lucreaza la daune si mi-a spus ca acea zgarietura nu poate fi de la o oglinda .Acum ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 18:33, 10 Iulie 2010
Formulati plangere impotriva procesului verbal de contraventie. In instanta politia trebuie sa faca dovada faptului ca ati fost implicata in accident.
cam greu sa va intocmeasca proces verbal si sa va retina si permisul 30 zile fara sa aiva martori sau probe solide ca dvs sunteti autoarea incidentului .
oricum daca nu va considerati vinovata depuneti plangere
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
doberv, utilizator
Sunt sigura ca nu am lovit nici o masina pentru simplu fapt ca coliziunea s-a produs zic ei dimineata ,eu am copil mic si nu plec nicaieri pana la 12 si daca plec circul cu masina max 40-45/h si oricum daca se intampla asa ceva neavand muzica tare data sa aud copilul trebuia macar sa aud asa ceva .Dupa urma zgarieturii trebuia sa ma ciocnesc cu el si avariile trebuia sa fie mai mari,in plus cel lovit a spus ca circulam cu viteza,ca am depasit fara sa ma asigur si fara sa semnalizez!!!De unde stia el ca nu m-am asigurat?Am coborat in parcare si am masurat eu personal inaltimea oglinzii de la golf 4 masina care a spus ca am acrosato,oglinda lor se afla la 90 cm de sol iar zgarietura e la 1m dif 10 cm,si de fapt zgarietura e mai mult mizerie ca daca dai cu degetul se sterge .Unde pot depune plangere?Ce trebuie sa scriu?
Formulati in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal,contestatie la instanta competenta teritorial,aducand un martor care sa afirme unde va aflati la ora si data producerii evenimentului rutier,eventual solicitati si efectuarea unei expertize tehnice care sa concluzioneze cu privire la urmele de pe masina dvs,daca acestea puteau fi produse in urma acrosarii altui autoturism de tipul si marca celui consemnat in procesul verbal.
Succes !
Formulati plangere impotriva procesului verbal de contraventie. In instanta politia trebuie sa faca dovada faptului ca ati fost implicata in accident. Se va prezenta de politie o intampinare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)
Amenda si suspendare permis 90 de zile pentru neacordare prioritate in parcare privata popescul popescul Este legal ca pentru neacordarea prioritatii intr-o parcare privata, la plecarea de pe loc (masina \"avariata\" - un Tico - Tico s-a ales cu nu far scos din ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru un presupus accident usor in parcare s0bizZare s0bizZare In primul rand vreau sa va multumesc celor care veti citi cap-coada. Intru sambata cu masina in parcarea unui mall, pe o bretea. In capatul bretelei, masina ... (vezi toată discuția)