avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT CIVIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT CIVIL

CUM POT SA LEGALIZEZ O HOTARARE JUDECATOREASCA PE FOND FUNCIAR? ESTE RECUNOSCUTA ACEASTA HOTARARE DACA NU ESTE LEGALIZATA ? POT FACE UN ACT DE DONATIE SAU VANZARE CUMPARARE DE PE ACEASTA HOTARARE DACA NU ESTE LEGALIZATA? CU RESPECT MARIANA ION , MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: ContSters157635 , utilizator 15:56, 10 Iulie 2010
Orice parte în proces, personal sau prin mandatar avocat, cu împuternicire avocaţială, sau mandatar neavocat, cu procură specială în acest sens, poate solicita legalizarea hotărârii judecătoreşti.
instanta competenta ptr legalizarea hotarari este instanţa care a soluţionat cauza în primă instanţă, chiar dacă se solicită legalizarea hotărârilor pronunţate în căile de atac.

documentele necesare:
- cerere;
-hotărâre judecătorească (dactilografiată, în atâtea exemplare câte copii legalizate se solicită);
- taxă de timbru de 2 RON, pentru fiecare copie legalizată eliberată;
- timbru judiciar de 0,15 RON, pentru fiecare copie legalizată eliberată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare ioana2525 ioana2525 Cat costa legalizarea unei hotarari judecatoresti si unde trebuie sa ma duc pt legalizare? (vezi toată discuția)