avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor pe perioada de suspendare pt. concediu crestere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor pe perioada de suspendare pt. concediu crestere copil

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: in CCM la nivel de unitate s-a negociat acordarea diferentei dintre salariul net de incadrare si indemnizatia acordata de stat de 600 ron, pe o anumita perioada a concediului de crestere copil.
Aceste sume se acorda din fondul de salarii sau din fondul pt.cheltuieli sociale?
Ce viramente se achita pentru aceste sume?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 02:17, 18 August 2007
Cred ca din fondul de salarii
daca contractul de munca este suspendat, angajata nu mai poate primi nimic in perioada de suspendare. Clauza din CCM este hilara si nerealizabila.

daca contractul de munca este suspendat, angajata nu mai poate primi nimic in perioada de suspendare. Clauza din CCM este hilara si nerealizabila.

Si totusi....uite ce alineate a introdus Legea 7/2007 in OUG 148/2005:
Art.I pct.9 din lege:
La art.12, dupa alin.(2) se introduc doua noi alineate, alin. (2^1) si (2^2) cu urmatorul cuprins:
"(2^1) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in concediul ce crestere copil pana la 2 ani bucuresti80 bucuresti80 In perioada concediului de crestere copil de pana la 2 ani contractul de munca este susependat. As vrea sa stiu daca este posibil sa obtin venituri din ... (vezi toată discuția)
Pot incasa legal bani daca sunt in concediu de crestere copil? marianal2011 marianal2011 Buna ziua, Momentan sunt in concediu de cresterea copilului (pentru 2 ani) si mi s-a propus sa fiu trainer intr-un proiect/seminarii. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii pentru copil liuda26 liuda26 am asa intrebare:am un copil de un an, lasat cu bunicii care sunt pensionari, eu sunt incadrata in cimpul muncii.Buneilor trebuie sa li se plateasca ... (vezi toată discuția)