avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Intrebare legata de orele suplimentare dintr-o luna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Intrebare legata de orele suplimentare dintr-o luna

Iau exemplul lunii iunie 2010 , unde erau 176 de ore lucratoare .
Daca un salariat a lucrat in luna respectiva 7 h suplimentare , dar tot in aceeasi luna a lipsit intr-o zi 4 h ; se pot scadea 4 h din orele suplimentare si sa le adaugam la ziua in care a lipsit 4 h?
Ar rezulta 3 h suplimentare pe care ar trebui sa i le platim ( in loc de 7 ) si in locul zilei in care a lucrat 4 h ( si nu ar avea dreptul la bon de masa) , transformam in 8 ore in regim normal ( cu bon de masa ).
As dori sa stiu daca exista vreun articol in codul muncii cu privire la acest lucru.
Alt caz - daca o persoana are ore suplimentare lucrate si si zile de concediu in aceeasi luna , se mai pune problema de ore suplimentare ?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:00, 10 Iulie 2010
Simona F a scris:

Iau exemplul lunii iunie 2010 , unde erau 176 de ore lucratoare .
Daca un salariat a lucrat in luna respectiva 7 h suplimentare , dar tot in aceeasi luna a lipsit intr-o zi 4 h ; se pot scadea 4 h din orele suplimentare si sa le adaugam la ziua in care a lipsit 4 h?
Ar rezulta 3 h suplimentare pe care ar trebui sa i le platim ( in loc de 7 ) si in locul zilei in care a lucrat 4 h ( si nu ar avea dreptul la bon de masa) , transformam in 8 ore in regim normal ( cu bon de masa ).
As dori sa stiu daca exista vreun articol in codul muncii cu privire la acest lucru.
[...]
multumesc mult

Nu se pot compensa orele suplimentare cu absentele, mai ales daca acestea sunt nemotivate.

Simona F a scris:

[...]
Alt caz - daca o persoana are ore suplimentare lucrate si si zile de concediu in aceeasi luna , se mai pune problema de ore suplimentare ?

multumesc mult

Da, orele lucrate suplimentar sunt platite sau compensate cu alte zile libere. Concediul de odihna este un drept al salariatului si nu are nici o legatura cu perioada in care salariatul vine la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare transformate in ore normale pentru o absenta nemotivata floris187 floris187 Buna ziua.Eu luna trecuta am avut 8 ore suplimentare si o zi in care practic nu am fost la munca deci practic am absentat nemotivat nu conteaza motivele.Luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, Una din sarcinile de serviciu ale mele este sa intocmesc si pontajul. As vrea sa stiu daca un salariat lipseste nemotivat in timpul sptamanii si ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12/24 - calcul ore covi covi Buna ziua , Lucrez intr-o unitate spitaliceasca , programul este de 12/24 adica 7-19,19-7 cu liber 24 s.m.d ( nu avem liber 48h dupa tura de noapte ci, 24 ... (vezi toată discuția)