avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divortat si as vrea sa stiu cum pot suspenda unele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divortat si as vrea sa stiu cum pot suspenda unele beneficii care-i revin foste-i sotii si copiluluimeu?

Buna ziua!Sunt din bucuresti,am 35 de ani,divortat de 5 ani si un copil tot de 5 ani,pe care nu l-am vazut niciodata de cand am divortat,dar pensia i-o platesc lunar.Pe scurt,ma intereseaza daca as putea anula unele drepturi,beneficii care le-ar putea avea copilul si fosta sotie.Mai precis si cuprinzator:sa nu-mi mosteneasca averea,daca mi s-ar intampla vre-un accident in viata.Mentionez faptul ca sunt dispus sa renunt la orice,chiar si la nume(sa nu-mi mai poarte numele)Deci sa se inteleaga:pensia i-o vo-i plati-o,cat spune legea,dar nu vreau sa aiba nimeni vre-un drept asupra la ce am si detin eu si daca-as muri sau voi trai cat va vrea ce-L de sus!Multumesc anticipat pt.raspuns.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:48, 12 Iulie 2010
e foarte bine ca ganditi asa! aveti o gandire de tata model!:vishenka:

legal nu aveti nicio posibilitate de a-l inlatura pe FIUL dumneavoastra de la mostenirea dumneavoastra, dat fiind ca este mostenitor rezervatar, daca el ramane singurul descendent al dumneavoastra i se va cuveni jumatate din intreaga avere pe care o veti avea la deces.

in schimb, ar trebui sa va platiti in continuare toate obligatiile care v au fost impuse de catre instantam in caz contrar veti raspunde penal:
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă
cam tanar ptr asa ganduri, si apoi copilul are numai 5 ani , poate mai tarziu cand o sa creasca altfel vor sta lucrurile intre el si dvs , poate vor fii si alti copiii, dar in sfarsit dvs stiti mai bine
prin testement puteti lasa cui doriti dvs bunurile dar copilul tot va mosteni ceva , alta modalitate nu exista nu puteti renunta la drepturile parintesti
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters157635, utilizator
Nu pot face procese de constinta nimanui,dar ma intreb,chiar daca numai retoric"
Aceasta sa fie o mostra de "generozitate" sau de "dragoste parinteasca" ?
Bucuria mea de simplu om,este datorata faptului ca posibilitatile sunt destul de limitate
Asa cum vi s-a explicat, nu exista nicio cale prin care ati putea sa renuntati la obligatiile ce va revin ca parinte. Puteti insa obtine un program de vizitare a minorului, deoarece aveti si drepturi si nu doar obligatii.
Pentru ca fiul dvs. sa nu va mosteneasca, ar trebui sa fie , candva, indeplinite unele conditii strict si limitativ prevazute in lege, respectiv exheredarea, care poate surveni ca urmare a comiterii unor fapte grave a mostenitorului fata de cel care lasa mostenirea. Se numeste nedemnitate succesorala , iar nedemnul nu poate culege partea sa de mostenire, si nici rezerva care i-ar reveni prin lege. Insa astfel de cazuri se intampla mai rar, iar dvs. trebuie sa stiti ca fiul dvs. are toate drepturile pe care i le confera legea, iar dvs., aveti fata de el , toate obligatiile dispuse de lege.
Buna ziua !
Ce simplu e sa judeci un om dupa acest mesaj , insa sunt atatea necunoscute ca nu ma risc sa dau sfaturi de viata ....asa cum poate unii ar fi tentati sa dea sau au dat .
Asa cum au mentionat si unii colegi calitatea de tata ( pe care vad ca nu o negati , ci chiar v-o asumati) nu se poate pierde ... de aceea fiul dvs. va veni la succesiune alaturi de ceilalti mostenitori . Ceea ce puteti face dvs. este sa dispuneti in timpul vietii de bunurile pe care le detineti (de ex. prin contract de vanzare-cumparare ,eventual cu clauza de intretinere ) astfel micsorandu-se masa bunurilor ce urmeaza sa intre in calcul la mostenire .

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand copilului minor discover discover Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata. Vreau sa vand (de comun acord cu sotul meu) copilului nostru in varsta de 10 ani mai multe proprietati , ptr a il ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Odata devenit major fiul meu, ce pretentii poate sa aiba ,in ceea ce priveste mostenirea ,avand in vedere ca acum platesc pensia alimentara?As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa separare fara divort nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut buna ziua , am si eu ceva nelemuriri si poate ma luminati , situatia sta asa: eu am un bunic si o bunica din partea tatalui meu.Bunica si bunicul sunt ... (vezi toată discuția)